Cor kneedt het deeg voor de appeltaarten. Hij maakt deel uit van de keukenbrigade van Herberg Welgelegen. | Foto: M. van der Spijk.
Cor kneedt het deeg voor de appeltaarten. Hij maakt deel uit van de keukenbrigade van Herberg Welgelegen. | Foto: M. van der Spijk. Foto: M. vd Spijk

Op weg naar de Global Mercy

Avontuur n Onlangs kwam het bericht dat het jonge gezin van Justin en Marianne van der Spijk dit jaar hun woonplaats verruilt om voor twee jaar aan boord te gaan op het nieuwe hospitaalschip de Global Mercy.

Ter voorbereiding op dit avontuur is er al veel gebeurd. ‘We zijn verrast door de positieve en lieve berichten van familie, vrienden maar ook van onbekende mensen’, laat Justin weten. Ook de actie ‘Wordt vriendje voor een tientje’ is door veel mensen hartverwarmend ontvangen. Maar zelf heeft het echtpaar en hun thuisfrontteam ook niet stil gezeten. Zo is er een geslaagde ‘online’ bierproeverij geweest waar ruim 50 mensen aan hebben meegedaan.


Actie

Ook de appeltaart actie rond Moederdag was een groot succes. Marianne vertelt hierover: ‘Via verschillende lokale ondernemers hebben wij de ingrediënten voor de appeltaarten aangeboden gekregen. Onder leiding van gastvrouw Caroline Guijt en chef kok Benjamin Juffermans hebben de mensen van de dagbesteding op Herberg Welgelegen heel veel appels geschild en het deeg klaargemaakt. In de ovens van Echte Bakker Den Dulk zijn de taarten vervolgens afgebakken’.

Overigens laat het echtpaar weten dat het avontuur later van start gaat dan gepland. Dit heeft onder andere te maken met de corona pandemie. Het trainingsprogramma met alle andere ‘longterm’ crew in Texas is in september gepland.

Inmiddels is de bouw van de Global Mercy op een scheepswerf van Tianjin Xingang in China voltooid. De proefvaart is succesvol afgerond en het schip is nu onderweg naar Antwerpen, waar de medische apparatuur wordt geïnstalleerd. Vervolgens vaart de Global Mercy naar Rotterdam voor een PR campagne. Vandaar uit vaart het schip zoals het er nu uitziet naar Senegal om in de Dakar medische hulp te verlenen.

Via social media kunt u het gezin van der Spijk volgen in hun voorbereiding en de acties die zij organiseren (@vanderspijkaanboord). Ook is het mogelijk om het gezin maandelijks te ondersteunen met een gift. Dit kan op de volgende manier: IBAN; NL 75 ABNA 04 11 46 77 78 t.n.v. Mercy Ships Holland, o.v.v. #2729 Fam. van der Spijk.

Let hierbij op om goed de code en naam te noteren in de opmerking, anders komt het geld niet op de juiste plek terecht.

Of ga naar de website
www.familievanderspijk.com/doneer.