RTV-bestuur treedt af

Het n bestuur van RTV Katwijk, de lokale radio- en televisieomroep van Katwijk, heeft unaniem besloten om met ingang van vrijdag 28 mei af te treden, liet het deze week weten in een persbericht.

Reden is het grote verschil van mening tussen het bestuur en een meerderheid van de medewerkers omtrent de voorgenomen oprichting van een federatie samen met Omroep Bo (Bollenstreek Omroep). Vanuit de medewerkers is inmiddels een ‘schaduwbestuur’ samengesteld.


De voorliggende plannen om als RTV Katwijk te komen tot een federatie in oprichting samen met Omroep Bo werden door het bestuur vorige week vrijdagavond digitaal met de medewerkers besproken.

Het was voor het bestuur van de lokale omroep belangrijk om te weten hoe deze medewerkers, er hadden er zich ruim vijftig aangemeld, aankeken tegen deze plannen. Uit de persoonlijke peiling aan het einde van de digitale medewerkersavond bleek dat een meerderheid deze plannen niet steunt.


Geen vertrouwen

De uitslag van de peiling op de medewerkersavond maakt een bijzondere ALV over dat onderwerp overbodig, vindt het bestuur.

‘Het zijn deze medewerkers die met elkaar de toekomst van RTV Katwijk als kansrijke en professionelere lokale omroep met diverse samenwerkingspartners in een immer bewegend medialand vorm moeten gaan geven.'


Er is, volgend op de berichtgeving vanuit het bestuur, ‘een schaduwbestuur aangewezen om het bestuurlijk vacuüm te overbruggen', reageert een van de medewerkers.

‘Zodra een en ander formeel besloten is op de komende ALV van RTV Katwijk hoop ik met u het gesprek aan te gaan over het dossier ‘samenwerking'; met een schone lei, een mandaat van de ALV (en instemming van de medewerkers) en uiteraard rekening houdend met alles wat al is uitgezocht de afgelopen periode.'