Jeugddienst over voor- en tegenspoed

online n Op zondag 30 mei staat de volgende jeugddienst gepland in Hervormde kerk in Valkenburg. De dienst start om 10.00 uur en is live te volgen via internet.

Het thema van de dienst is: is God in control?

We leven in hectische tijden. Maar al te graag willen we de touwtjes zelf in handen houden en ons eigen leven als het ware ‘plannen’. Desondanks is het leven niet planbaar, zo luidt ook de tekst van een bekende spreuk; ‘Van het concert des leven krijgt niemand een program’. Er is er maar één die ons leven kent, de Here God! Een ieder van ons krijgt in zijn leven te maken met voor- en tegenspoed. Hoe geven we God de leiding in handen, en hoe weet je dat hij leidt? Komt het goed als we God de leiding geven en zelf de touwtjes proberen los te laten en te vertrouwen op Hem?

Dominee Bijkerk zal hier over preken. De muzikale medewerking wordt verleend door John, Nicole en Vincent. De jeugddienstcommissie kijkt uit naar deze (online) dienst.


Korte verbouwing bij Hoogvliet

De n supermarkt aan de Hoofdstraat in Valkenburg wordt opgefrist met de nieuwe Hoogvliet huisstijl tijdens een korte verbouwing.

Daarom is de supermarkt gesloten van zaterdag 29 mei om 18.00 uur tot en met woensdag 2 juni. Op donderdag 3 juni is de winkel vanaf 8.00 uur weer geopend voor alle klanten.

De supermarkt is na de verbouwing uitgevoerd in de nieuwe huisstijl van Hoogvliet. Er worden houten frames en digitale schermen toegevoegd aan de versafdelingen. Op diverse plaatsen in de winkel wordt een sfeervol houten lattenplafond geplaatst.

Door een iets andere indeling ontstaat er ruimte voor nieuw assortiment, zoals diepvriesvis die de klant zelf kan scheppen en een groter aanbod aan non-foodproducten.


Vrouwtjeszwaan is weer uitgezet

weer n in de natuur. Vroeg in de morgen van 24 april 2021 rukten hulpdiensten uit voor een zwaargewonde vrouwtjeszwaan in het water van de Buitenjoght in Valkenburg.

De zwaan werd door Dierenambulance en Vogelasiel Leiden met spoed vervoerd naar Dierenkliniek Stevenshof, waar traumazorg, röntgenfoto’s en spoedchirurgie volgden aan haar uitgebreide verwondingen.

Vervolgens is ze naar Vogelasiel Leiden gegaan voor intensieve revalidatie en verdere behandeling met medicatie.


mooi resultaat

Begin deze week op 1e Pinksterdag was het eindelijk zover en kon de zwaan vrijgelaten worden, op de plek waar ze aangetroffen werd, in de hoop dat ze daar haar mannetje kan terugvinden. Van buurtbewoners vernamen wij dat haar man nog wekenlang zonder succes op het nest is blijven broeden en pas enkele dagen geleden daarvan verdwenen is. Daarna is hij niet meer gezien. Na een korte aarzeling stapte het vrouwtje uit de zwanentas, liep het water tegemoet en zwom rustig weg. Hopelijk vindt ze haar partner snel terug. Zwanen blijven elkaar eeuwig trouw.


Een mooi resultaat van het harde werk van Dierenambulance en Vogelasiel Leiden. Kosten nog moeite zijn gespaard. Dierenambulance en Vogelasiel Leiden is voor 80 % van haar uitgaven afhankelijk van donateurs en giften. Ze wordt voor dit werk alleen gesubsidieerd door de gemeente Leiden.

Hopelijk zullen andere gemeenten na de raadsverkiezingen van volgend jaar dit goede voorbeeld volgen. Wenst u het goede werk van de dierenambulance ook te ondersteunen, ga dan naar www.dierenambulanceleiden.nl en maak een gift over via de doneerknop, of meld u aan als donateur.