| Foto: Treffend Beeld.
| Foto: Treffend Beeld. Foto: Treffend Beeld

Corsoboek gaat echt niet dicht

“Ik hoef je niet uit te leggen, niets te zeggen toch?
Niemand die ons in kan halen, evenaren.
Dan gaan we verder, waar we gebleven waren
niets te bewijzen nog.
Al die jaren dat we samen waren,
weer terug, als ik je weer zie”.

(Thomas Acda, Paul de Munnik, Maan en Typhoon)


Al schrijvend moest ik aan deze songtekst denken. Daar zaten we dan als bestuur, voor het 3e jaar op rij achter de tekentafel voor de Flower Parade Rijnsburg.

In 2019 was er voor het eerste in 74 jaar een afgelasting van de parade door een zomerstorm.




Als alternatief kon men de bloemenpracht bekijken in de hal van Royal FloraHolland, met een geweldig mooi bezoekersaantal tot gevolg. In 2020 werd de wereld getroffen door Corona en opnieuw ging het evenement niet door. Nu aangekomen in 2021 is er nog steeds corona, met een iets kleinere c weliswaar maar toch opnieuw een afgelasting van ‘onze’ Flower Parade.

Het besluit voor het wel dan niet doorgaan van de Flower Parade diende helaas in dit vroege stadium al te worden genomen. De bouw van de praalwagens moest van start gaan samen met nog vele andere zaken. Na veelvuldig overleg hebben we voor de derde keer op rij tot annulering moeten overgaan. Dit tot onze grote spijt en met veel pijn in ons corsohart. In onze gedachte reden we al onder het genot van de prachtige sound van de Floraband en vele andere mooie korpsen door de straten van Rijnsburg, Katwijk en Noordwijk. Het zou een jubileumfeest worden zoals nooit eerder vertoond. Maar helaas bleef het ook voor dit jaar een droom.

Ons boek gaat echter niet dicht! We gaan door naar ons volgende hoofdstuk met de pen in de aanslag om een fantastisch verhaal te schrijven voor volgend jaar.

Voor nu zijn we ontzettend veel dank verschuldigd aan al onze vrijwilligers, onze deelnemers, sponsoren, arrangeurs, Royal FloraHolland en de gemeente Katwijk. Iedereen stond met ons klaar in de startblokken. Bedankt voor het meedenken en meeleven. Het komt wel goed.

Wat ons betreft wordt de Flower Parade Rijnsburg van 2022 de mooiste parade die ooit gereden heeft. Voor nu hopen we dat er in de komende maanden weer van alles mogelijk is en we met elkaar weer veel meer vrijheden mogen krijgen. Wij wensen iedereen een gezonde en mooie zomer toe en vooral tot ziens!



Stichting
Rijnsburgs Bloemencorso

namens het bestuur,

Marion de Mooij