Wellicht Paardenmarkt met kleinschalige activiteiten op de kinderboerderij. | Foto: pr.
Wellicht Paardenmarkt met kleinschalige activiteiten op de kinderboerderij. | Foto: pr. Foto: pr

Woensdag 9 juni…..

Kleinschalig n Ook dit jaar kan er door de COVID-19 maatregelen geen Paardenmarkt worden gehouden. Toch wil het organiserend comité woensdag 9 juni niet onopgemerkt voorbij laten gaan. Er wordt gezocht naar mogelijkheden voor kleinschalige activiteiten.

Ook vorig jaar werd de Paardenmarkt geannuleerd en in 2019 was het dorpsfeest totaal verregend. Reden te meer om dit jaar toch iets te doen op de tweede woensdag in juni. Wat het precies gaat worden is nu nog niet duidelijk. Wel is bekend dat de kinderboerderij Westerweide bij de activiteiten betrokken wordt. Er zijn ook ideeën om dit niet bij een eenmalige samenwerking te laten maar te kijken of er ook de komende jaren meer gezamenlijke activiteiten kunnen worden georganiseerd.


Uitbreiding bestuur

Het bestuur van de stichting Paardenmarkt Comité is al een tijd op zoek naar versterking. Op dit moment vinden er gesprekken plaats tussen het bestuur en een mogelijke kandidaat.


Dit nieuwe bestuurslid zal met name de samenwerking tussen de Paardenmarkt en Westerweide vorm moeten gaan geven. Wie het beoogd nieuwe bestuurslid is, is niet geheel duidelijk en er wordt nogal geheimzinnig over gedaan. Mogelijk gaat het om een bekende Rijnsburger. Het gerucht dat de gesprekken moeizaam en in een knorrige sfeer verlopen worden door het bestuur met klem tegen gesproken.

Secretaris Pieter Paauw hierover: "Dat is gewoon niet waar. Wel kan ik bevestigen dat het om een bekende dorpsgenoot gaat. Een zwaargewicht die gewend is zich door de materie heen te wroeten om het doel te bereiken. En dat is precies een capaciteit die wij goed kunnen gebruiken.” Het bestuur hoopt volgende week de naam bekend te kunnen maken en inzicht te kunnen geven in de activiteiten op 9 juni.