Afbeelding
Foto:

In memoriam Henk Grimbergen

Ingezonden n 30 mei 1940-4 mei-2021.

Op 4 mei 2021 stierf onze erevoorzitter Henk Grimbergen en hoewel we wisten, dat hij zeer verzwakt was kwam dit bericht voor ons toch onverwachts. Henk Grimbergen een charismatische man, die veel ontzag inboezemde. Henk heeft ongelooflijk veel voor de RIJC betekend en was maar liefst 40 jaar bestuurslid, waarvan 36 jaar voorzitter. In 1973 heeft hij de jeugdschaatsafdeling opgericht en veel jongens en meisjes hebben van hem schaatsen geleerd. Naast het bestuurswerk gaf hij schaatstraining op de Menkenbaan en is zelfs 25 jaar skeelertrainer geweest. Hij was actief op vele fronten zoals op district/gewestelijk niveau en op de marathons op de Uithof. Dit deed hij naast zijn goedlopende sportzaak. Henk was een duizendpoot. Hij zorgde voor de sponsoring en het vervoer met het befaamde Grimbusje naar de Uithof. Op de Sandtlaan waar de ijsbaan eerst was gevestigd zorgde hij voor een lichtinstallatie en later heeft hij met anderen gezorgd voor het prachtige complex op de Middelmors. Nadat hij in 2008 afscheid nam als voorzitter bleef hij naar het IJswaerd gaan en besteedde tot enkele jaren geleden heel veel tijd aan het onderhoud. Er hangt niet voor niets in het clubhuis een bordje met de tekst: 'Henk Grimbergen klusjesman van het jaar'.


Ruwe bolster, blanke pit

Henk was zelf een goede schaatser en wielrenner en stond bekend om zijn uitstekende techniek. Hij reed duizenden kilometers om zijn zeer talentvolle kinderen naar de wedstrijden te rijden. Hij leerde ze met name technisch rijden. Dat heeft zijn kinderen beslist geen windeieren gelegd. Zijn kinderen haalden vele N.K. titels bij het schaatsen en wielrennen. Henk had een grote mond, maar een klein hartje. Ontroerd was Henk toen hij een terechte koninklijke onderscheiding kreeg. Hij stond voor iedereen klaar. Henk maakte naam met zijn befaamde rondingen bij het schaatsenslijpen. Een techneut pur sang. De woorden 'Kan niet' kwam in Henk zijn vocabulaire niet voor. 'Je moet n.l. nooit opgeven' zei Henk. Ruwe bolster, blanke pit slaat echt op Henk. Toen ik hem voor de corona in zijn kleine kamertje opzocht glinsterden zijn ogen als ik over vroeger praatte zoals 'de Buchtronde', waar hij jaren heer en meester was. Henk droeg zijn vrouw op handen en zei dat hij de combinatie van ondernemer, sporter, trainer, begeleider van zijn kinderen en bestuurslid zonder Riet nooit had gekund. Zij was de stille kracht achter al zijn succes. Hij zal altijd in onze herinnering blijven als een belangrijk man voor onze vereniging.


Namens het bestuur RIJC
Jan Pieter Tensen


PvdA eert jubilarissen

jubilea n Traditiegetrouw zijn op de Dag van de Arbeid, 1 mei, de mensen die 25 en 50 jaar lid zijn van de PvdA geƫerd.

In Katwijk kregen vier leden het PvdA-speldje en een bos rozen. Bij elkaar opgeteld maar liefst 175 jaar aan lidmaatschap en actieve inzet. Op de foto krijgt Aad vom Hofe uit Rijnsburg voor zijn 50-jarige lidmaatschap het speldje opgespeld door voorzitter Dick van Wielink.         | Foto: pr.