Helaas, de Flower Parade gaat ook dit jaar niet door. | Foto: CvdS.
Helaas, de Flower Parade gaat ook dit jaar niet door. | Foto: CvdS. Foto: Carin van der Spijk

Drie keer is scheepsrecht

De n 75e feestelijke jubileumeditie van Flower Parade Rijnsburg die op zaterdag 14 augustus 2021 door de straten van Rijnsburg, Katwijk en Noordwijk zou rijden, gaat niet door.

Vanwege Covid-19 zijn er nog te veel onzekerheden of het evenement veilig en volgens de geldende regelgeving kan plaatsvinden. Vorig jaar kon het bloemenfestijn ook niet doorgaan vanwege de coronamaatregelen.

Een jaar eerder, 2019, moest de rijdende bloemenstoet binnen blijven vanwege een zomerstorm. De bloemenstoet was toen gereed om de straat op te gaan. Tijdens de officiƫle opening van het evenement voorspelde weerman Piet Paulusma voor de corsodag, een zomerstorm. De praalwagenshow bleef toen in de veilinghal.

Een volwaardige corsobeleving lijkt onder de huidige onzekere omstandigheden helaas niet mogelijk

In nauwe samenwerking met de deelnemers, sponsoren, vrijwilligers en de gemeente is nu onderzocht welke mogelijkheden er waren. Sinds september is ook gekeken naar een alternatief evenement in het geval het corso niet zou kunnen rijden vanwege de Covid maatregelen.
Een uitgewerkt plan daarvoor lag inmiddels klaar. 'Bij het opstellen van het plan hebben we gemerkt dat alle betrokkenen het corso een zeer warm hart toedragen.
Een volwaardige corsobeleving lijkt onder de huidige onzekere omstandigheden helaas niet mogelijk en verantwoord en daarom heeft het bestuur besloten om de Flower Parade of een alternatieve invulling van de Flower Parade niet door te laten gaan', aldus de organisatie.


De Stichting Rijnsburgs Bloemencorso spreekt de hoop uit dat er voor de volgende editie weer volop mogelijkheden zijn om een mooie parade te laten rijden.

Noteer daarom de data 12, 13 en 14 augustus 2022 alvast in uw agenda.