Afbeelding
Foto: pr

Julianabrug weer in gebruik

verkeer n Na ruim 8 maanden van slopen en weer opbouwen gaat de Koningin Julianabrug morgen, 7 mei, om 13.30 uur weer open. Het werk aan de brug is dan nog niet helemaal afgerond, maar de brug biedt met een tijdelijke indeling wel weer ruimte aan alle weggebruikers. Naar verwachting wordt de vernieuwing van brug op 21 mei helemaal afgerond, en is de brug weer volledig beschikbaar. Op 9 mei start de dienstregeling van R-net, waarvoor de renovatie van de Koningin Julianabrug en de herinrichting van de Biltlaan versneld zijn uitgevoerd.


Crowdfunding voor zwaan

Groot n succes na oproep dierenarts. Het Facebookbericht over een gewonde vrouwtjeszwaan, van dierenarts Marie-José van Lochem van de praktijk in de Leidse Stevenshof, heeft een onverwacht groot succes opgeleverd. De zwaan werd vorige week zondagmorgen in Valkenburg gewond aangetroffen.

Na hulp van de brandweer, die haar met een bootje van een bewoner wist te vangen, is zij door de Dierenambulance Leiden en regio ter behandeling naar dierenarts Van Lochem toegebracht. Na het verzorgen en hechten van de wonden, is de zwaan naar het vogelasiel in Leiderdorp vervoerd voor verder herstel. ‘Zodra de zwaan voldoende hersteld is, brengen wij haar terug naar haar partner’, vertelt Eef van Meerten, een van de coördinatoren van het vogelasiel, die bij de behandeling van de zwaan bij de dierenarts aanwezig was. ‘Zwanen zijn monogaam en hebben een vaste relatie, dus wij brengen ze altijd terug naar de plek waar ze gevonden zijn. Het mannetje gaan wij niet meenemen, zoals door diverse mensen gevraagd, dan gaat het broedsel verloren en raken beide ook hun territorium kwijt. We hopen het vrouwtje zo spoedig mogelijk na herstel terug te kunnen brengen. Dat is het beste voor hen’.


Bedankt

Van de behandeling van de zwaan zijn foto's gemaakt en in het Facebookbericht werd verwezen naar de donatieknop op de website van de regionale Dierenambulance - Vogelasiel.

‘Daar is onverwacht vaak gebruik van gemaakt', zegt een verheugde penningmeester Miranda Heemskerk. Ze vervolgt: ‘Op dit moment is al € 9.400,= aan ons overgemaakt. Dat kunnen we goed gebruiken. Alle gulle gevers en dierenliefhebbers heel hartelijk dank hiervoor.' | Foto: pr.