Gezellige Koningsdag

Als u morgen langs een van de schoolpleinen door het dorp fietst of wandelt is het heel goed mogelijk dat u de volgende vrolijke klanken hoort:

‘Clap your hands…A, B, C, D, E, F, G en de H van Happy doet ook nog mee’…...

Dit is de eerste regel van een vrolijk liedje speciaal gemaakt voor de Koningsdagspelen die morgen, vrijdag 23 april op heel veel scholen worden gehouden. De titel van het lied is ‘Zij aan zij’.
In dit vrolijke nummer zingen de kinderen van ‘Kinderen voor Kinderen’ over samen zijn en dat iedereen mee moet kunnen doen. De mei vakantie staat voor de deur en volgende week vieren we Koningsdag. De plaatselijke Oranje Verenigingen hebben er alles aangedaan om toch een leuk coronaproof programma samen te stellen.

Zo heeft Oranje Vereniging Wilhelmina uit Valkenburg, in samenwerking met de gloednieuwe jeugd-Oranjevereniging Valkenburg, een vossenjacht georganiseerd, voor kinderen tot 14 jaar. Dit gebeurt in groepjes van maximaal 4 kinderen en 1 begeleider. Aanmelden kan vanaf 13.00 uur bij Het Dorpshuis. Zoek de vijf vossen. Bij elke vos kun je een spelletje spelen en een woord verzamelen. Puzzel de zin en deel de oplossing voor 16.00 uur bij het Dorpshuis voor een heerlijke verrassing. Ook kunnen kinderen meedoen aan een kleurplatenwedstrijd. Deze zijn uitgedeeld op de scholen. De kleurplaat kan je op Koningsdag ook vanaf 13.00 uur afhalen bij het Dorpshuis

In Rijnsburg heeft het bestuur van de Oranje Vereniging ook aan de kinderen gedacht. Morgenochtend zullen een aantal bestuursleden traktaties op de scholen en kinderdagverblijven uitdelen. Op Koningsdag worden de bewoners van Vlietstede getrakteerd op een heerlijke traktatie bij de koffie. En als het enigszins mogelijk is, is er een klein muzikaal feestje in de binnentuin, verzorgt door Flora Brass.

Tussen 10.00 en 13.00 uur zendt RTV Katwijk in samenwerking met Uitgeverij Verhagen een gevarieerd programma uit. Vooraf opgenomen beelden worden afgewisseld met bezoekers in de studio. Daarnaast kunt u meerdere keren deelnemen aan een quiz die georganiseerd wordt door de samenwerkende Oranjeverenigingen. Om 10.30 uur, 11.30 uur en 12.30 uur wordt er gespeeld. Natuurlijk zijn er bij elke ronde leuke prijzen te winnen. Tussen 11.00 en 13.00 uur kunt u op televisie het bezoek van de Koninklijke familie aan Eindhoven volgen.

Tussendoor kunt u een leuke fiets- of wandeltocht doen.

Om 16.30 uur zal vanaf Paleis Soestdijk de Nationale toost worden uitgebracht op onze Koning, uitgezonden door Omroep Max vanaf 16.15 uur.

De activiteiten rondom Koningsdag in onze gemeente zijn onder voorbehoud van de huidige coronamaatregelen en de weersomstandigheden. Houd daarom de verschillende websites en social media in de gaten voor de laatste updates.

Houdoe.