Maarten en Lobat met hun kinderen van De Stal. | Foto: N. Imthorn.
Maarten en Lobat met hun kinderen van De Stal. | Foto: N. Imthorn. Foto: pr

Gezinshuis De stal 1 jaar

trots n Het is alweer een jaar geleden dat het gezin van Maarten en Lobat Kraijenoord hun intrek namen in een bijzondere woning op het adres ‘Tusschen beide Wegen 1’ in Rijnsburg.

Reden om even stil te staan bij deze eerste verjaardag. Afgelopen zaterdag werd het 1 jarig bestaan gevierd met taart eten met een aantal vrienden van De Stal. Dit gebeurde natuurlijk coronaproof.

Nadat het gezin vorig jaar april hun intrek nam in de nieuwe woning volgde een tijd van gewenning. Maar dit was van korte duur, want al snel deed het thuisonderwijs zijn intrede. ‘Dat was best even schakelen voor ons, overigens net als voor andere gezinnen, mede omdat de kinderen in verschillende klassen en andere niveaus werken’, vertelt Lobat.

In de zomer nemen twee stoere jongens hun intrek in de Stal. In september zijn alle papieren rond en is de Stal officieel een gezinshuis. In oktober komt er een meisje in de Stal wonen. Maar ook moeten Maarten en Lobat in december een van de jongens laten gaan. De laatste maand van het jaar gaat de tweede lock down in en alle kinderen zijn weer thuis.

In maart van dit jaar nemen nog twee meiden hun intrek nemen in de Stal. En daarmee is de Stal vol. Lobat: ‘Wat is het goed om te zien dat de andere kinderen al zo enorm gegroeid zijn! Het is bijzonder om te zien dat zoveel verschillende "gezinnen” toch zo goed met elkaar matchen. We willen dan ook iedereen bedanken voor de steun en support het afgelopen jaar.'