Met OV Rijnsburg thuis gezellig Koningsdag vieren. | Foto: OV Rijnsburg.
Met OV Rijnsburg thuis gezellig Koningsdag vieren. | Foto: OV Rijnsburg. Foto: pr

Gebroken klompen

schamen n Daar word ik als domi nou echt verdrietig van: als de kerk negatief in het nieuws komt. Wie ook maar een beetje begrepen heeft van christelijk geloven snapt dat liefde voor je naaste vanzelf zou moeten spreken voor “mensen van de kerk”. Waar dan het tegenovergestelde gebeurt en dit uiteraard voorpaginanieuws is, breekt mijn klomp, mogelijk zelfs alle twee (Ik loop daar echt wel eens mee namelijk).

Zoals iedereen hebben kerkmensen ook met onmogelijkheden te maken in deze “mondkapjestijd”. Daar gaan we zorgvuldig mee om: het is liefde voor elkaar dat je een ander niet wilt besmetten! De kerk is compleet getransformeerd van vooraan in de kerk zitten naar thuis op de bank meevieren.


Slechts een paar mensen mogen komen; en zingen wordt door een klein groepje gedaan op afstand (maar thuis uit volle borst). Waarom we zo graag zingen, vraag je? In een stadion gebeurt er toch wat als het legioen begint te zingen! In de kerk is dat ook zo; daar komt Heilige Geest eraan te pas en ervaren we echt iets bijzonders! Maar natuurlijk zijn we voorzichtig!


Als er dan medegelovigen elders zijn die mondkapjes voortaan thuislaten en protocollen in de wind slaan, krijgen ze natuurlijk aandacht van de pers. In tegenstelling tot de aardige mensen van deze krant, zijn er weliswaar journalisten die bijna op het irritante af vragen stellen. Maar dan nog steeds staat er in de Bijbel: “laat je vriendelijkheid aan iedereen zien”. Ik schaam mij plaatsvervangend voor agressief gedrag op gebroken klompen bijgevolg.


Ik heb geleerd dat je vuurwerk met korte lontjes niet moet oppakken. Dat is immers gevaarlijk! Weg met die korte lontjes. Houd moed en heb lief! En als je geduld opraakt: aan de toonbank van Hemelse liefde kun je nieuwe ophalen. Even op blote sokken vragen, nu de klompen eerst moeten drogen van de lijm.


Met vriendelijke groet,

ds. Piet

T 06 13947610.


Tipje van de sluier Koningsdag

Programma n Wat kijken we uit naar een feestje met elkaar! Maar op dit moment is dat nog steeds niet mogelijk. Maar Oranje Vereniging Rijnsburg laat zich hierdoor dit jaar niet uit het veld slaan. De plannen zijn gesmeed, het programma is klaar! Koningsdag 2021 kan gevierd worden, vanuit huis.

Koningsnacht, wordt gevierd op maandagavond 26 april. Met een echt online Oranje Pubquiz. Vanuit de televisiestudio van RTV Katwijk zal een Kahoot quiz worden gepresenteerd. Via Facebook en YouTube kan dit bekeken worden. Iedereen die het leuk vindt, kan hier aan mee doen. In een aantal rondes zullen steeds vragen gesteld worden over Nederland, de geschiedenis en het Koningshuis natuurlijk.


Daarnaast kunnen mensen vanaf 24 april vanaf de website www.ovrijnsburg.nl diverse activiteiten kopen. Wat die activiteiten zijn? Dat zullen zij u later vertellen.
‘We staan te trappelen om weer te mogen organiseren. Toen bleek dat er eigenlijk weinig mocht, zijn we gaan brainstormen. We trokken al snel de conclusie dat we best iets kunnen organiseren, alleen dat de Rijnsburgse inwoners zelf moeten kunnen bepalen wanneer ze deelnemen’, zegt secretaris Petra Westra. En dat is gelukt!

Ook zullen we alle kinderen (vanaf 2 jaar) op de Rijnsburgse kinderdagverblijven, peuterspeelzalen en basisscholen, trakteren. Dat doen we eigenlijk elk jaar, dus ook dit jaar. Alleen in plaats van ophalen, wordt het dit jaar naar de kinderen gebracht.

Naast kinderen gaan we ook de bewoners van de Vlietstede trakteren. Een lekker gebakje en als het lukt, maar vooral mag, zal ook de FloraBrass van zich laten horen.

Om het alternatieve programma onder de aandacht te brengen van alle inwoners van Rijnsburg, zal ook het programma op de mat vallen. Daarin kunt u dan het volledige programma lezen.