De Schakel in actie Voedselbank

Meedoen n Al jaren verstrekt De Voedselbank Katwijk gratis voedselpakketten die bedoeld zijn als noodhulp voor mensen die voor kortere of langere tijd financieel niet rond kunnen komen.

Omdat het voor de Voedselbank steeds moeilijker wordt om aan levensmiddelen te komen om hiermee de voedselpakketten te kunnen samenstellen, wordt er op basisschool De Schakel van dinsdag 6 april tot en met donderdag 29 april een actie ten behoeve van de Voedselbank Katwijk gehouden. Met de actie leren de kinderen dat het goed is om elkaar te helpen en voor elkaar klaar te staan.

Zo zal er aan het begin van de actie door een aantal kinderen, een uit elke groep, een bezoek worden gebracht aan de voedselbank en zal het kind hiervan een verslag doen in zijn/ haar groep.

Daarnaast kunnen de kinderen in de periode van 6 april tot en met 29 april dagelijks spullen voor de voedselbank inleveren. Daarbij valt te denken aan velerlei goederen, variërend van snoepjes tot macaroni tot toiletartikelen, waaronder shampoo en tandpasta. Al deze spullen zullen gedurende de actie verzameld worden in de zogenaamde Wall of Food. Ook kunnen de kinderen de bonnen van de Hoogvliet weer inleveren in een bak.

Kent u een leerling van De Schakel, geef hem of haar dan in de actieperiode iets extra’s mee ten behoeve van de voedselbank en help zo de kinderen van de actie een fantastisch succes te maken.


Op zoek naar verhalen en erfgoed

Historie n Heeft u een verhaal of anekdote, of foto’s en filmpjes die de geschiedenis van Rijnsburg, Valkenburg en Katwijk laten zien? Of mist u erfgoed onderwerpen of locaties waarvan u van mening bent dat deze op de Erfgoedkaart horen te staan?

Zet deze dan op de digitale Erfgoedkaart, via www.katwijk.nl/erfgoedkaart. De digitale Erfgoedkaart is een publiekskaart waar iedereen op kan reageren. Er kunnen verhalen gedeeld worden over het erfgoed in de gemeente. Ook bevat de kaart koppelingen naar informatie over het erfgoed. Zo ontstaat inzicht in de geschiedenis en het vele erfgoed dat onze gemeente rijk is. Het gaat hierbij zowel om materieel, immaterieel, zichtbaar en onzichtbaar erfgoed. Denk aan historische landschapselementen, voorwerpen, archeologische vondsten, film, foto’s, archieven en monumenten. Maar ook aan niet tastbaar erfgoed zoals verhalen, tradities, dans, muziek en ambachten. Daarnaast staan op de Erfgoedkaart musea, waardevolle gebieden en toeristische routes.

Vul de Erfgoedkaart aan met uw inbreng op www.katwijk.nl/erfgoedkaart. Als u voor 16 april uw inbreng geeft, kan dit ook nog worden meegenomen bij de inventarisatie voor de Cultuurhistorische Waardenkaart.


Erfgoedplatform

Recent is een start gemaakt met het opstellen van de Cultuurhistorische Waardenkaart van de gemeente Katwijk. Deze kaart geeft straks inzicht in de aanwezige cultuurhistorische waarden en kan gebruikt worden voor beleid en het omgevingsplan. Ook kan de kaart inspiratie bieden bij gebiedsontwikkelingen. Bij de inventarisatie voor de Cultuurhistorische waardenkaart wordt onder andere gekeken naar de Erfgoedkaart. Vervolgens wordt een selectie en waardering gemaakt.

Wilt u uw kennis over erfgoed in de gemeente Katwijk delen met andere geïnteresseerden? Of wilt u meer weten over initiatieven rondom erfgoed die in de gemeente spelen? U bent van harte welkom tijdens de online bijeenkomst van het Erfgoedplatform op dinsdag 30 maart van 19:30 tot 21:00 uur. Aanmelden kan via erfgoed@katwijk.nl.