Wethouder Nagtegaal en Gerien Barnhoorn op de rotonde. | Foto: pr
Wethouder Nagtegaal en Gerien Barnhoorn op de rotonde. | Foto: pr Foto:

Polderlandschap met knotwilgen

n Aaangeplant op rotonde Torenvlietslaan

ontwerp n De knotwilgen en de kruidenrijke grassen en vaste planten die deel uitmaken van het ontwerp ‘Polderlandschap met knotwilgen’ zijn vorige week vrijdag geplant in het midden van de rotonde op de Torenvlietslaan in Valkenburg. Wethouder Rien Nagtegaal en Gerien Barnhoorn waren erbij.

De wilgen symboliseren, samen met de grassoorten eronder, het polderlandschap in deze omgeving. Barnhoorn bedacht het winnende ontwerp van de groeninvulling, dat na een participatietraject door de inwoners van Valkenburg werd gekozen.

‘Mooi om weer een stukje groen toe te voegen aan onze gemeente, dat wat mij betreft niet alleen symbool staat voor het polderlandschap, maar ook voor de betrokkenheid van onze bewoners‘, aldus de wethouder. Barnhoorn: ‘Erg leuk om je eigen idee hier als jonge aanplant te zien staan. Ik hoop dat veel voorbijgangers er plezier aan gaan beleven.’


Verkeersveilig

Het ontwerp van de groeninvulling is, vanuit de kaders van de gemeente, verkeersveilig en goed te onderhouden.

Zo zorgt de hoogte van de beplanting ervoor dat de autoverlichting het tegemoetkomend verkeer op de rotonde niet kan hinderen. Tegelijkertijd moet er zicht blijven op de wegen. Het ontwerp sluit ook aan op het groenplan van de aanliggende wijk ‘t Duyfrak.


Het ontwerp ‘Polderlandschap met knotwilgen’ werd gekozen door de bewoners van Valkenburg, na een stemronde met vier inzendingen.

De beplanting heeft nu nog niet de definitieve hoogte en volume. Wel zullen ze al snel groen gaan uitlopen.


n Training Vitale Mantelzorger

Welzijnskwartier n Als je langdurig voor iemand zorgt, heb je niet altijd oog voor jezelf. Daarom start er een Training Vitale Mantelzorger.

U leert dan met andere mantelzorgers zo energiek mogelijk te blijven. Gedurende de training krijgt u coaching van Piet van der Meij en Asli Filiz van Welzijnskwartier en maken we een concreet persoonlijk plan met u waarmee u uzelf structureel wat extra aandacht geeft en vol energie kunt blijven mantelzorgen. Er zijn 5 bijeenkomsten van 1,5 uur gepland.

De data zijn: 31 mei, 7 juni, 14 juni, 21 juni en 19 juli van 13.30 - 15.00 uur of van 15.30 tot 17.00 uur. De training wordt gegeven in Dorpskantoor ‘de Burgt', in Rijnsburg. Aanmelden kan via: Asli Filiz, aslifiliz@welzijnskwartier.nl, 06-12114636