Als de zon schijnt

Het gaat de komende weken wellicht weer mooi weer worden. Tijd om vaak een wandelingetje te maken!


Veel mensen weten wel dat bescherming tegen de zon belangrijk is, toch denken velen dat het in Nederland wel meevalt. Toch krijgen jaarlijks veel mensen te horen dat een plekje op hun huid zich ontwikkeld heeft tot huidkanker.


In de meeste gevallen is het goed te behandelen, maar vaak blijft er wel een litteken en is jarenlange controle nodig vanwege de kans op terugkeer. Bijna altijd heeft de zon een grote rol gespeeld.


Zeker na de winter is het goed om de huid weer aan zon te laten wennen.


We geven u graag enkele adviezen over verstandig zonnen:


* Gebruik een goede zonnebrandcrème en smeer minstens elke 2 uur. Hoe hoger de beschermingsfactor, hoe beter de bescherming.


* Draag beschermende kleding en houd er rekening mee dat de zonnestraling tussen 11:00 en 15:00 uur het sterkst is. Zorg dat u nooit verbrandt; prikt uw huid of voelt u zich niet prettig in de zon, zoek dan de schaduw op.


* Blijf uzelf ook beschermen wanneer u eenmaal bruin bent, want een bruine huid beschermt niet tegen de negatieve effecten op lange termijn.


* Het is verstandig om kinderen tot 6 maanden uit de zon te houden en tot 16 jaar niet te laten zonnebaden.

Dus: geniet van de zon maar denk aan uw huid! Sommige geneesmiddelen maken de huid ook gevoeliger voor de zon. Vraag advies aan Apotheek Rijnsburg.


In onze apotheek adviseren wij u graag over uw huidtype en de juiste beschermingsfactor van de zonnebrandcrème die het beste bij u past. Graaf Florislaan 9, 071-4079114.