Is er in de Burgt ruimte voor het Cultuurbedrijf? | Foto: archief- AvD.
Is er in de Burgt ruimte voor het Cultuurbedrijf? | Foto: archief- AvD. Foto: a. van duijvenvoorde

Verlangen

youtube n Nu het lente is geworden verlang je naar de warmte van de zon en het genot van een terras. Je hunkert naar samen en schateren op een zaterdagmiddag.

Maar lockdown en avondklok slaan nog steeds dezelfde noodzakelijke dreun, zo weten we na de laatste persconferentie van het demissionair kabinet. Ook al gaat de klok wel om naar zomertijd, wij moeten doorbijten. En toch wordt het Pasen en aanstaande zondag eerst Palmpasen!


Palmpasen in Rijnsburg

In andere delen van het land worden door de kinderen Palmpasenstokken gemaakt. Ik ben van plan daarover vrijdag 26 maart een filmpje op YouTube te posten onder de titel “Palmpasen in Rijnsburg” (typ maar in op genoemd kanaal). Voor een Palmpasenstok maak je allereerst een kruis en vervolgens kleed je dit aan. Nodig zijn dus een stok of lat; papier, of je schildert of kleurt zelf de stok. En dan: een broodhaantje of andere creatieve verwerking, en vervolgens wat snoepgoed en in ieder geval rozijntjes en ook wat groene takjes. Dat heeft allemaal een betekenis die ik in dit filmpje zal uitleggen. Doe je best om er zelf één te maken en dan mag je een foto ervan appen naar mij (zie onderaan). De mooiste resultaten ga ik belonen met een mooi prijsje nog voor de Pasen! Laten we wat licht in deze dagen leggen: het wordt immers Pasen. Iemand appte mij zelfs: eigenlijk is het iedere dag Pasen. Pasen gaat namelijk over niets minder dan de doorbraak van het Licht. God Die in onze harten leeft en ons opwekt.


Zullen we daarom elkaar ook wat opwekken? Of je nu kind bent in leeftijd of in je hart: beur elkaar op! Kinderen maak eens een mooie tekening bij iemand op de stoep en bel aan om te laten zien: ik denk om u! Leef je creativiteit uit in een mooie kaart met wens van vrede en breng die bij iemand die een schouderklopje wel kan gebruiken.

Of spreek een origineel verpakte wens in op een filmpje en app die naar je familie. Ver weg kan je met liefde en creativiteit toch dichtbij zijn.

Zo kun je Pasen vieren om Die Ene Die immers opgewekt is!


Vriendelijke groet van ds. Piet,

T 06 13947610


Online Pasen vieren met CGK

paasprogramma n Op zondagavond 28 maart, vanaf 20.00 uur, is via de website van de Christelijke Gereformeerde Kerk in Rijnsburg een speciaal passie-/paasprogramma te zien en te beluisteren.

Muziek, zowel instrumentaal als vocaal, vormen de omlijsting voor het Lijdensevangelie en de boodschap van Pasen. Het thema luidt ‘U zij de glorie'. Ds. Den Butter houdt een overdenking over dit onderwerp. Nieuwsgierig geworden?


Kijk op www.cgkrijnsburg.nl Op de homepage wordt u rechtstreeks naar de uitzending verwezen. Via de QR-code kunt u vrijblijvend een gift doen ter bestrijding van de onkosten.


Bijeenkomst gebruikers van De Burgt

Online n De gebruikers van dorpscentrum De Burgt krijgen deze week een uitnodiging van het college van burgemeester en wethouders voor een digitale bijeenkomst om bijgepraat te worden over de plannen voor een mogelijk Cultuurbedrijf in De Burgt.

De gemeente onderzoekt de mogelijkheid om in De Burgt de bibliotheek, muziekschool en Volksuniversiteit K&O gezamenlijk onder te brengen. Dat voorstel leidde tot kritiek van de huidige gebruikers van het dorpscentrum; zij werden totaal verrast door die plannen.

‘Tijdens de digitale bijeenkomst worden de gebruikers geïnformeerd over de stand van zaken rondom deze plannen. En wordt kort toegelicht hoe de vervolgstappen eruit komen te zien, qua proces, planning en besluitvorming etc.’

Bij de gemeente is de plannenmakerij afgelopen maanden wel doorgegaan. Er is zelfs ‘veel werk verzet door verschillende projectgroepen’.

Zo is er begin januari een projectleider aangesteld om verder te onderzoeken wat de mogelijkheden zijn om het Cultuurbedrijf ‘te huisvesten in drie mogelijke locaties, waaronder De Burgt'.

Binnenkort wordt een architect benaderd om te kijken wat de mogelijkheden zijn in De Burgt qua ruimten en inpassing.