Hoofdpijn

Op het moment dat u deze column leest weten we de uitslag van de verkiezingen. Bij het schrijven ervan, dagen eerder nog niet. Ik vermoed zo, gebaseerd op de vele peilingen dat de VVD weer op nummer 1 zal staan. Op ruime afstand gevolgd door de PVV en D66 en de overige partijen. Met die uitkomst geven we aan dat we Mark Rutte, ondanks de coronacrisis, het niet zo slecht vinden doen. De komende 4 jaar zal moeten uitwijzen of dat zo blijft.


Volgend jaar zijn er gemeenteraadsverkiezingen en het lijkt wel of onze lokale politici zich daar nu al voor warm lopen. De wethouders Mostert en Nagtegaal liggen onder vuur. Tegen de laatstgenoemde wordt zelfs een motie van wantrouwen voorbereid. Nagtegaal houdt zich onder andere bezig met het wegennet. De vervanging van de Koningin Julianabrug, en de daar door noodzakelijke omleidingsroute brachten hem vorig jaar in diskrediet. Een hoofdpijndossier. De omleidingsroute bleek vanwege het eenrichtingsverkeer een verkeerde keuze. Nu ligt de wethouder opnieuw onder vuur vanwege de aanleg van de N206. De grond die het fundament van die weg moet worden blijkt ernstig verontreinigd. Bergen vervuilde grond liggen naast de weg opgeslagen en de bevolking van Valkenburg is bang dat het grondwater er door vervuild zal raken. Acties om het proces te stoppen blijven uit. Hart van Katwijk is het getreuzel zat en zal bij de volgende gemeenteraadsvergadering een motie van afkeuring indienen tegen de wethouder. Wordt spannend.


Wie ook de komende tijd zijn borst mag nat maken is wethouder Gerard Mostert jr. Via een persbericht in de Rijnsburger liet de VVD vorig week weten eigenlijk nog weinig vertrouwen te hebben in de bekwaamheid van de jonge wethouder. De realisatie van de nieuwe woonwijk Valkenhorst laat wel heel erg lang op zich wachten. De bouwplannen, het maken van bestemmingsplan loopt opnieuw vertraging op en de behandeling door de gemeenteraad wordt keer op keer uitgesteld. De partij rekent erop dat de eerste paal wellicht pas in 2024 geslagen kan worden. Stikstofproblematiek is de boosdoener. Wordt vervolgd.

De CDA raadsleden Oudwater en Tensen bezochten vorige week Ouwehand Bouw in Katwijk. Ze lieten zich volgens een persbericht uitgebreid bijpraten over de bouwmogelijkheden in onze dorpen. Ouwehand Bouw zou in Rijnsburg al jaren geleden op het voormalige Garage Dijksman terrein Hof van Rijnsburg bouwen. Helaas is dat tot op heden nog niet gebeurd. Of de raadsleden aan Peter Ouwehand de vraag hebben gesteld wanneer dat nu wel eens gaat gebeuren werd uit het persbericht niet duidelijk. Een gemiste kans, want hoeveel dorpsgenoten zitten niet op dat antwoord te wachten.


Reageren?
uicatcher@gmail.com