Vaccinatie


Volgens de laatste cijfers heeft ongeveer 1,3 miljoen van de Nederlandse bevolking in ieder geval een eerste vaccinatie gehad tegen Corona.

Hiervan is het grootste deel ouder dan 80 jaar, mensen met ernstige chronische aandoeningen en zorgmedewerkers die direct in aanraking komen met Corona patiƫnten.

Sinds enige weken is ook begonnen om mensen vanaf 75 jaar op te roepen voor een vaccinatie. Tot nu toe zijn er niet veel onverwachte bijwerkingen opgetreden.

Wat u eventueel kan verwachten bij een vaccinatie is een klein beetje koorts, spierpijn en pijn op de plek van de prik.

Het immuunsysteem wordt geactiveerd door een vaccinatie, dus het is op zich niet raar dat u wat lichte verschijnselen krijgt.

Dat is juist een teken dat de vaccinatie zijn werk doet.

Er worden tot nu toe 3 soorten vaccinaties gebruikt, de BioNTech/Pfizer, Astra Zeneca en het Moderna vaccin.

Tot nu toe heeft het Astra Zeneca vaccin de minst goede reputatie. Uit de ervaring tot nu toe blijkt echter dat dit niet helemaal terecht is, de bescherming is ook uitstekend en de bijwerkingen zeer mild.

Als u opgeroepen wordt mag u niet kiezen welk merk vaccinatie u krijgt. U mag er wel voor kiezen om de prik niet te nemen.

Dit adviseer ik u echter niet te doen omdat u dan toch een stuk bescherming mist.

Als u milde klachten na vaccinatie heeft kunt u contact opnemen Apotheek Rijnsburg.

Wij kunnen u adviseren welke middelen u kan gebruiken om de klachten te verminderen. Hierbij houden we natuurlijk rekening met de geneesmiddelen die u reeds in gebruik heeft. U bent ook in deze tijd van harte welkom bij Apotheek Rijnsburg, Graaf Florislaan 9, 071-4079114.