Online in gesprek met de wethouder over anders inzamelen afval

Vragen n U heeft er vast al iets over gehoord; de manier van afval inzamelen gaat veranderen. Het verbranden van restafval wordt steeds duurder en als we niets doen wordt daardoor de afvalstoffenheffing steeds hoger.

Daarom wordt in 2023 een tarief op restafval ingevoerd. Met de bedoeling om goed sorteren te stimuleren zodat we minder restafval overhouden. Alleen zo houden we de kosten in de hand.


Om het voor u makkelijker te maken uw afval te sorteren, krijgt iedere inwoner in Katwijk, Rijnsburg en Valkenburg met een laagbouwwoning een extra container aan huis. U mag kiezen welke grondstof we aan huis op komen halen; pmd (plastic) of papier. In de week van 18 maart krijgt u een brief thuis met een link naar een enquête. In de enquête kunt u ook aangeven of u nóg een extra container aan huis wilt.


Facebook

Omdat we ons goed voor kunnen stellen dat er vragen zijn, komt er voor iedere wijk een livesessie op Facebook. Inmiddels zijn deze voor Katwijk aan den Rijn en Valkenburg al geweest. Wethouder Corien van Starkenburg licht de plannen toe en beantwoordt de vragen die er zijn. Dus heeft u vragen en wilt u die via Facebook stellen? Dat kan! Sluit dan aan bij de sessie voor uw wijk en stel uw vraag in de comments: maandag 8 maart: Katwijk aan Zee; dinsdag 9 maart: Katwijk Noord en woensdag 10 maart: Rijnsburg.


Deze livesessies beginnen om 19.30 uur en duren tot uiterlijk 20.30 uur. Via de Facebookpagina van de gemeente Katwijk kunt u de uitzending volgen. Natuurlijk mag u ook bij een andere wijksessie aansluiten als de datum u niet uitkomt. En heeft u wel vragen maar wilt u dat liever niet via Facebook doen? Kijk dan eens op www.katwijk.nl/andersinzamelen. Daar staat al veel informatie over de nieuwe manier van inzamelen. Staat uw vraag er niet tussen? Mail dan naar andersinzamelen@katwijk.nl.