Achter de schermen Oranje Vereniging Rijnsburg

Feesten n De Koninklijke familie bezoekt tijdens Koningsdag een geheime locatie in Eindhoven. Nu al waarschuwt men om op dinsdag 27 april niet naar Eindhoven te komen.

Dit heeft alles te maken met de maatregelen rond het coronavirus. Iedereen kan thuis vanaf de bank naar het bezoek van het koningspaar kijken. Eind maart wordt het programma gepresenteerd.

Het bestuur van Oranje Vereniging Rijnsburg zag dit besluit al wel aankomen. ‘We willen dol graag iets organiseren voor de Rijnsburgse bevolking. Maar de coronamaatregelen zorgen er voor dat we beperkt worden in het uitvoeren van onze activiteiten', meldt OV bestuurslid Petra Westra.

Ze vervolgt: ‘Koningsdag 2021 wordt vermoedelijk een Koningsdag die je met je gezin of vriend/vriendin kan doen. Hoe dit er precies uit gaat zien, kunnen we op dit moment nog niet zeggen'.

Op de vraag of we in augustus een ‘normale’ feestweek kunnen verwachten daar kan men nog niets over zeggen. ‘De Feestweek is andere koek. Hoe zijn de maatregelen dan, wat mag tegen die tijd wel of niet? Ook hierover denken we na, maar knopen doorhakken doen we nog niet. Het kan tenslotte alle kanten op', aldus Petra Westra namens het bestuur van OV Rijnsburg.