Nieuw vervoersaanbod

vrijwilligers n gezocht. Met de Wijkhopper een boodschapje doen of een vriend(in) een dorp verderop bezoeken via particulier vervoer (ANWB AutoMaatje) of een lekkere fietsrit met de duofiets (Fietsmaatjes Katwijk). Via Katwijk Rijd(t) Mee, een initiatief van Welzijnskwartier en gemeente Katwijk, kan iedereen die minder mobiel is mee blijven doen aan de samenleving.

Ook in Katwijk is het voor veel mensen moeilijk(er) om de deur uit te kunnen, omdat zij slecht ter been zijn of geen vervoer hebben. Door de beperkte bewegingsvrijheid kan iemand in een sociaal isolement terecht komen en zich eenzaam voelen. Naar de markt, een huis van de wijk/buurt bezoeken, een haring op de boulevard eten of naar het ziekenhuis voor een afspraak... het kost allemaal veel meer moeite.

Vanaf 1 april kunnen minder mobiele mensen gebruik maken van 3 diensten van Katwijk Rijd(t) Mee; ANWB AutoMaatje, Fietsmaatjes Katwijk en de Wijkhopper. Hiervoor zoeken wij veel enthousiaste vrijwilligers die graag op de weg zijn of die het leuk vinden om organisatorisch hiervoor iets te betekenen. Zo zoeken we naast chauffeurs; bestuursleden (voor Fietsmaatjes Katwijk), technisch beheerders, centralisten en planners.

Je biedt mensen gelegenheid weer deel te nemen aan het maatschappelijk leven. Als AutoMaatje vervoer je met jouw eigen auto tegen een kleine kilometervergoeding minder mobiele plaatsgenoten. Houd je van fietsen? Word fietsmaatje! Dan doe je iemand anders een plezier met een rondje op de duofiets (met elektrische trapondersteuning). Als chauffeur van de Wijkhopper rijd je in een duurzame elektrische auto mensen in de verschillende dorpskernen van Katwijk rond.


Interesse?

We starten bijna en we nodigen jou uit om vrijwilliger te worden! Als vrijwilliger krijg je goede begeleiding, trainingen en je krijgt veel vrijheid. Wil je een uitnodiging voor een voorlichtingsgesprek? Kijk op www.katwijkrijdtmee.nl of bel/mail naar projectleider Arnout de Bakker: 06-12215177, katwijkrijdtmee@welzijnskwartier.nl


Praten over armoede

PvdA n online. Woensdag 3 maart van 20.00 tot 21.30 uur organiseert de PvdA Katwijk een online bijeenkomst over armoedebestrijding. Met Tweede Kamerlid Gijs van Dijk, fractievoorzitter PvdA Katwijk Matthijs van Tuijl, Co Viele van de Voorraadkast en Demmy van Noort van 'Voor 14'. Er is volop ruimte voor vragen en discussie. Doe mee en meld je aan via de secretaris: misha.oosterhuis@gmail.com. Nederland is een rijk land, maar toch balanceren miljoenen mensen op het randje van armoede. Door een onzeker inkomen, snel stijgende huur en duurdere boodschappen liggen betalingsproblemen en schulden op de loer. Gezinnen gaan eraan kapot. Steeds meer mensen moeten naar de voedselbank. Ook in Katwijk. De vraag is: wat doen we er aan? Daarover gaat de online bijeenkomst op 3 maart 20 uur. Iedereen is welkom, want armoede moeten we samen bestrijden.