Creatief met sneeuw

koud n Zo snel koning winter is gekomen, zo snel is deze ook weer verdwenen. Het leek afgelopen maandag wel warm water te regenen. Weg ijs, weg sneeuw. De winterse week is weer voorbij. Maar gelukkig hebben we de foto’s nog. Vorige week konden groot en klein zich uitleven met het maken van sneeuwpoppen en iglo's. Wat een creativiteit komt er dan bij mensen naar boven. Heerlijk om in de sneeuw te wandelen en te genieten op het ijs.

Elders in deze krant foto’s van de gemaakte sneeuwpoppen. De redactie van De Rijnsburger bedankt de inzenders van de foto’s.


Knotwilgen op rotonde

Torenvlietslaan n Vorige week konden de bewoners van Valkenburg hun stem uitbrengen op één van de vier ontwerpen voor de groene invulling van de nieuwe rotonde Torenvlietslaan/Voorschoterweg. De voorkeur van de omgeving liet geen twijfel: het ‘polderlandschap met knotwilgen’ bedacht door bewoonster Gerien Barnhoorn was de duidelijke favoriet.

Wethouder Rien Nagtegaal: ‘Meer dan 300 bewoners hebben hun stem uitgebracht. Mooi dat zoveel mensen betrokken zijn. Een mooie symboliek. Met de RijnlandRoute bieden we een vaste oplossing voor het verkeer, maar tegelijkertijd houden we hierin ook het bestaande karakter van Valkenburg in het oog',

Het idee van Gerien Barnhoorn is om 6 à 7 knotwilgen in een cirkel op het middeneiland te plaatsen. Het polderlandschap, zo kenmerkend voor deze omgeving, blijft hierdoor tussen de omringende wegen zichtbaar.

“Wat ik mooi vind, is dat we op deze manier steeds een stukje polder terugzien op de rotonde, elke keer als je er overheen rijdt”, aldus Gerien. Onder de knotwilgen komen verschillende grassoorten.

De beplanting van de rotonde zal dit voorjaar nog plaatsvinden.