Heerlijk en veilig schaatsen op de landijsbaan van de RIJC. | Foto: D. Kloos.
Heerlijk en veilig schaatsen op de landijsbaan van de RIJC. | Foto: D. Kloos. Foto: D. Kloos

Vijf dagen veel ijsplezier op de landijsbaan

n Veel werk verricht door vrijwilligers RIJC

natuurijs n Vanaf donderdag t/m zondag hebben weer honderden schaatsers uit onze gemeente naar hartenlust genoten van het schaatsen op het schitterende ijs van de RIJC -landijsbaan.

Met man en macht werd vorige week dinsdagmiddag en avond de landijsbaan van de RIJC schoongeveegd en geprepareerd voor de komende ijspret. De ijsbaan lag er woensdag fantastisch bij met dank aan ijsmeester Henk van Iterson.


Voorzitter Henk van der Mey en Debby Kloos, hebben er alles aan gedaan om de baan coronaproef te maken. Met dank ook aan de goede communicatie met de gemeente. Nadat de baan door de handhavers was goed gekeurd hadden de RIJC jeugdschaatsleden de primeur om woensdagmiddag om 16.00 uur de eerste training op natuurijs te mogen ontvangen. In niveaugroepen werd er met groot plezier getraind.

Ordelijk

Donderdag ging de baan officieel open voor de leden. Alle vier de dagen tot en met zondag verliepen zeer ordelijk en iedereen hield zich aan de coronaregels. De handhavers, die iedere dag kwamen controleren konden dat bevestigen. Kaartjes waren online te reserveren tot maximaal 100 mensen in 3 tijdsperiodes van 10.00 tot 12.00 uur, 13.30 tot 15.00 uur en van 15.30 tot 17.00 uur.


Op vrijdagavond trainde de oudere jeugd, die normaal op de Uithof trainen. Wat een prachtig schouwspel opleverde en zaterdagochtend trainden de recreanten op het schitterende ijs. Vele honderden schaatsers hebben intens genoten van vier prachtige ijsdagen op de landijsbaan. Ook heeft de club vele nieuwe leden mogen verwelkomen. Dat de schaatscultuur nog leeft in Nederland daar zijn we nu wel zeker van. Daarnaast werden er ook vele RIJC leden in hun clubkleding gespot op o.a. de Langeraarse- en Kagerplassen. Met dank aan alle leden voor het begrip en de vele vrijwilligers van jong tot oud kan de RIJC terugzien op vijf succesvolle onvergetelijke dagen ijspret.


blijf schaatsen

Heb jij ook zo genoten van de schaatspret? En heb je de smaak helemaal te pakken? Kijk dan voor meer informatie op www.rijnsburgseijsclub.nl. Ook hier kan je alle foto's zien en kun je je altijd nog aanmelden om lid te worden.