Afbeelding
Foto: Arjan Koning

Sloop Achterweg viaduct

N206 n De sloop van het Achterwegviaduct over de N206 ir. G. Tjalmaweg komt steeds dichterbij. Dat viaduct verdwijnt dit voorjaar om ruimte te maken voor de toekomstige verbreding van de Tjalmaweg.


Maar voor het zover is, komt er een tijdelijke brug met een fietsgoot over de N206 om de verbinding tussen de Achterweg en de Kooltuinweg in Valkenburg voor voetgangers en fietsers in stand te houden.

Deze maand voert aannemer daarom verschillende werkzaamheden uit om ruimte te maken voor de sloop van het viaduct’, staat op de site van gemeente Katwijk.

‘Bewoners, automobilisten op de Tjalmaweg en reizigers met de bus hebben weinig tot geen hinder van de werkzaamheden’, aldus de gemeente.

Bushalte Achterweg

Bij de sloop van het Achterwegviaduct verdwijnt ook de trap van het viaduct naar de bushalte. Ook komt er bij de bushalte een fietsenrek in plaats van de huidige fietsenstalling aan de Achterweg.

Voor het bereiken van de bushalte maken reizigers vanaf maandag 15 februari gebruik van een nieuw pad vanaf het viaduct naar de lager gelegen bushalte.

De bushalte naast het Achterwegviaduct is dan via het bestaande fietspad en dit tijdelijke pad te bereiken.

Na de verhuizing van de fietsenstalling, wordt het asfalt op de Achterweg verwijderd. Tot slot wordt de busbaan voor de bus richting Katwijk bij de bushalte korter gemaakt.


Grip op de knip

Dit n is een stichting die mensen vrijwillige helpt met geldzorgen. U kunt contact opnemen via T 06 22 06 25 90.


Ooievaars gespot in Dorpsweide

Bijzonder n Natuurfotograaf Arjan Koning liet de redactie weten dat hij de ooievaars weer heeft gespot in de Dorpsweide. ‘Momenteel zijn ze met z’n drieën. Het is heel bijzonder dat ze de winter overblijven. Wie weet gaan ze zich de komende tijd uitbreiden….’, aldus Arjan Koning, die dit zeker in de gaten gaat houden.                 | Foto: A. Koning.