Altijd al bij de brandweer gewild? Meld je nu aan. | Foto: pr.
Altijd al bij de brandweer gewild? Meld je nu aan. | Foto: pr. Foto: pr

Brandweer Rijnsburg is op zoek naar jou

Uitdaging n Brandweer Rijnsburg zoekt nieuwe collega’s. Ben jij een professional die naast je vaste baan op zoek is naar avontuur en uitdaging, wil jij vrijwilligerswerk doen waar je trots op kunt zijn? Wil jij onderdeel worden van een team dat elkaar helpt en voor elkaar klaar staat?

De Rijnsburgse brandweer is op zoek naar nieuwe brandweervrijwilligers. Dé plek om daadwerkelijk iets voor een ander te betekenen.


Wij zoeken gezonde en gedreven vrouwen en mannen van minimaal 18 jaar die bereid zijn om een intensief opleidingstraject tot manschap te volgen. Je bent een geboren teamplayer, samenwerken zit in jouw bloed. Je beweegt je hierdoor makkelijk tussen je collega’s en durft initiatief te nemen. Ook is het belangrijk dat jij in stressvolle situaties je hoofd koel weet te houden en doelbewust handelt. Je woont of werkt in de directe omgeving van de kazerne en het is een pré als je overdag inzetbaar bent. Ook vragen wij om een positieve Verklaring Omtrent Gedrag.


enthousiast

Naast de maatschappelijke betrokkenheid en de voldoening van dit mooie werk, kom je te werken in een geweldig en vooral gezellig team vrijwilligers met allemaal hetzelfde doel. Bij de brandweer werk je aan je persoonlijke ontwikkeling én je draagt bij aan een veiligere samenleving. Vanaf de eerste dag van jouw aanstelling oefen je mee en na je opleiding tot manschap kun je mee op uitruk. Naast dit alles bieden we je natuurlijk een jaarlijkse vergoeding. Hebben wij je enthousiast gemaakt, of ken je iemand die perfect bij ons profiel past? Dan maken we graag kennis. Neem contact op met Dennis de Mooij. Dit kan per mail: dennis.de.mooij1@brandweer.vrhm.nl of telefonisch: 06-381 108 18. Meer informatie kan je vinden op:
www.brandweerrijnsburg.nl


Tuinbouw Trappenberg vreest lastige bewoners

Bezwaar n Enkele ondernemers in het glastuinbouwgebied Trappenberg - Kloosterschuur zijn tegen het verlenen van een vergunning voor het omzetten van de bedrijfswoning op Trappenberglaan 50 naar een plattelandswoning. De agrariërs hebben angst dat met de komst van niet-tuinders zij in de ontwikkeling gehinderd worden en hun bedrijfsvoering geklaag doet opleveren.

Door Nico Kuyt

De familie op nummer 50 wil de omzetting om zo meer ruimte in de mogelijkheden voor financiëring te hebben. De woning stijgt namelijk daardoor in waarde. Het bedrijf dat eens verbonden was met de woning is verkocht. Het eigen bedrijf van de jonge ondernemer ligt op enkele honderden meters afstand. Het college van burgemeester en wethouders vonden het te rechtvaardigen en verleenden de vergunning voor het omzetten. Maar daar is de achterbuurman het niet mee eens en tekende, mede namens enkele collega-ondernemers, bezwaar aan. Vorige week werd daarover door de gemeente een ambtelijke hoorzitting gehouden.


Precedent

Op de hoorzitting gaf bezwaarmaker aan dat er nog wel een aantal van zulke woningen in het gebied staan, waar het bedrijf is verkocht en de voormalige tuinders nog in de bedrijfswoning wonen. Zij wachten deze bezwaarzaak af om later het huis zo goed mogelijk te verkopen. De achterbuurman vreest precedentwerking. De ondernemer wijst naar het Westland waar de tuinders last hebben gekregen van burgerwoningen tussen de kassen. Vrachtwagens komen in de nacht af en aan om te laden en lossen, er kan hinder optreden van licht, geluid en geur, en dan kunnen deze nieuwe bewoners, niet gewend aan het tuinbouwleven, vervelend worden en klachten gaan uiten. Ook stijgt de prijs die agrariërs moeten betalen wanneer zij land van de buren willen aankopen. De trend is namelijk dat de bedrijven door schaalvergroting steeds groter worden. En deze woningen beperken toekomstige ontwikkelingen en uitbreidingen. Voor een duurzaam glastuinbouwgebied moet je geen obstakels gaan opwerpen.


Al omgezet

Er zijn inmiddels twee woningen in het gebied al omgezet. De eerste ontsnapte aan de aandacht van de ondernemers. Voor de tweede werd door hen de ondernemersorganisatie voor boeren en tuinders (LTO) ingeschakeld om bezwaar te maken. Dat was niet een slimme stap, want de LTO werd door de gemeente als niet-ontvankelijk verklaard en ook deze woning werd omgezet. Voor deze derde keer is er nu zelf middels de achterbuurman een bezwaar ingediend.


Het protest wordt met de vergunning de komende tijd door de hoorambtenaren nog een keertje nageplozen en gewogen. Het college neemt vervolgens een beslissing op het bezwaar.


DURF: Blij met extra woningen voor alleenstaanden en starters bij Frederiksoord

Ingezonden n Vorige week werd bekend dat er 18 extra XS-woningen worden toegevoegd aan de plannen voor Frederiksoord Zuid.

Dit zijn kleine woningen voor jongeren en alleenstaanden die hierdoor betaalbaarder kunnen worden aangeboden. Het college heeft zich hiervoor ingezet naar aanleiding van een motie van DURF vorig jaar om meer woningen op deze locatie voor alleenstaanden en jongeren te realiseren. Het kan natuurlijk altijd meer, maar het is goed om te zien dat deze 18 woningen extra bij het eerder gestelde doel van 285 woningen zullen komen. In het project worden er ook ongeveer 71 sociale huurwoningen gerealiseerd.


Wij willen duidelijk maken dat het voor ons belangrijk is om bij toekomstige woningbouwprojecten meer woningen te realiseren dan oorspronkelijk het doel is geweest. Er is sprake van een wooncrisis en steeds meer jongeren, alleenstaanden en starters zijn op zoek naar een woning. Bij toekomstige projecten zal de inzet van DURF dan ook zijn om extra woningen te realiseren, want uiteindelijk is bouwen de belangrijkste oplossing om het woningentekort tegen te gaan.