Leerlingen van De Wegwijzer genieten in de pauze van de sneeuw. | Foto: CvdS.
Leerlingen van De Wegwijzer genieten in de pauze van de sneeuw. | Foto: CvdS. Foto: CvdS

Sneeuwpret op eerste schooldag

Eindelijk, eindelijk mochten maandag de basisscholen weer open.


En die eerste weer-op-school-dag kreeg maandag voor de kinderen een extra aantrekkelijk tintje: een fikse verse laag sneeuw op het schoolplein. In de pauze heerlijk spelen in de sneeuw. Sneeuwballen gevecht, glijden door de sneeuw of met elkaar een mooie sneeuwpop maken.

De sneeuw zorgt niet alleen voor sneeuwpret. Sommige scholen, met name in de grote steden en in het oosten van het land, bleven maandag vanwege de sneeuw toch dicht. Vanwege de strenge coronamaatregelen moesten de scholen (basis- en voortgezet onderwijs) half december de deuren weer sluiten en online les gaan geven. Na de verlenging van de strenge lockdown vorige week dinsdag, gingen er steeds meer stemmen op, om toch de basisscholen weer te openen.

Na de hevige sneeuwval op zondag, kwam maandag het ‘gewone' leven weer op gang. Doorgaande wegen maar ook parkeerterreinen bij de winkelcentra werden met grof materiaal sneeuwvrij gemaakt. Het KNMI meldt dat koning winter nog wel even in ons land blijft. De komende dagen blijft het zonnig en droog. Wel blijft het zeer koud met ook overdag enkele graden onder nul en 's nachts strenge tot zeer strenge vorst. Er is een kleine kans dat dit meest droge winterweer ook komende week aanhoudt. Daarom: geniet van dit cadeautje van de natuur. Natuurlijk wel coronaproof.