Afbeelding
Foto: pr

Lockdown Focaccia chubby buns

Ine Paauw-van der Plas was een van de deelnemers van Heel Holland Bakt 2017. In deze rubriek deelt ze een van haar recepten.
Deze heerlijke luchtige bolletjes van foccaciadeeg zijn de favoriete bolletjes van mijn broer. Als ik bij hem op bezoek ben in Abu Dhabi, Arabië dan vul ik de hele vriezer voor hem voordat ik weer terug naar huis vlieg.


Ik heb het recept weer even tevoorschijn gehaald om met jullie te delen. Het leek me het ultieme Lockdown recept voor alle thuiswerkers die tijdens hun werkzaamheden de rijs van het deeg goed in de gaten kunnen houden. De broodjes zijn verrukkelijk voor lunch belegd met rucola, avocado en gerookte kip. Brood maken lijkt lastig, maar met dit recept (voor 10 stuks) kan iedereen het. Probeer maar.


Ingrediënten:

500 gr bloem, 10 gr instant gist, 18 gr suiker, 9 gr zout, 1 ei, 70 gr zonnebloemolie, 300 gr warm water, 20 gr zonnebloemolie.

Extra:

1thl chili vlokken, 1thl peper, 1 thl zout grof.


Topping:

70 gr tomaatpuree, geraspte kaas


Werkwijze

Meng alle ingrediënten, kneed 15 minuten tot mooi zacht deeg. Voeg tijdens de laatste 3 minuten 20 gr zonnebloemolie toe. Dek het deeg af met plastic folie in een kom en het laat 1 uur rijzen op een warme vochtige plek. Tot het deeg zich verdubbeld heeft.


Verdeel in 10 porties en bol de porties op. Leg hiervoor de palm van je hand als een hoog kopje over het bolletje deeg en rol het onder je hand door tot een mooi rond bolletje. Eventuele naadjes moeten weg zijn. Leg de bolletjes op bakpapierplaat. Zorg voor genoeg tussenruimte omdat de bolletjes wederom zullen verdubbelen in formaat.

Smeer in met tomaatpuree en strooi er kaas over, dek af met een theedoek.

Laat de bolletjes nog eens 30 min rijzen. Verwarm de oven naar 200 graden.


Zet de bakplaat in oven en bak de broodjes in 15 tot 20 minuten goudbruin en gaar.

Zelf vind ik de broodjes het lekkerst om te eten zodra ze uit de oven komen, geniet.


Liefs Ine






INE bakt (bruids)taart op bestelling. Kennen jullie 'INE's goodie box' en ‘COVID Coffee meelboxen' al?
Ook wordt er druk geschreven aan het ‘Boek by INE’.





Neem een kijkje op haar website www.inepaauw.nl voor meer informatie.

Instagram: inepaauw

Facebook: INE Baking and Dining Together

Afbeelding