Afbeelding
Foto: pr

Nieuw voetbaltenues

Het elftal Rijnsburgse Boys JO13-03 heeft nieuwe wedstrijdtenues ontvangen. De jongens zijn daar erg blij mee en bedanken de sponsor bloemenkrat.nl.
| Foto: pr.


Lezers schrijven

Ingezonden n Graag wil ik reageren op de ingezonden mededeling van de heren de Mooij en de Snaijer over de Maranathakerk.

Behalve het feit dat ik op geen enkele wijze op de hoogte was van de vermelding van mijn naam, wordt er van alles gesuggereerd en verondersteld. De heren spreken incorrect over 'voormalig predikant I. de Graaf'. In volle rechte ben ik nog altijd predikant van de Protestantse Kerk in Nederland, met bijzondere opdracht de ouderenzorg. Werkzaam als predikant-geestelijk verzorger bij de zorgorganisatie DSV|Verzorgd leven. Dat er bij mij en anderen zorgen waren over de fusie en de toekomstige koers, dat klopt. Maar 'een veelkleurige kerk waar alles maar kon en mag', maakt van die bezorgdheid een karikatuur en doet de protestantse gemeente Rijnsburg tekort. Daar distantieer ik mij van. De fusiegemeente is een feit, we kijken niet om maar vooruit. De Kerk van de Heer is mij lief, ook al herbergt zij heilig en onheilig tegelijkertijd. Onvolmaakt, want bestaande uit mensen zoals ik. Maar volmaakt en geheiligd in Christus, geroepen tot navolging van Hem. In liefde én in lijden.


Ds. Iwan de Graaf


Dossier Maranathakerk gesloten

Informatie n In de januari editie van maandblad ‘Het Licht’ van de Protestantse Gemeente Rijnsburg schrijft de Kerkenraad het volgende over het verkoopproces van de Maranathakerk.

‘In de procedure tegen het verkoopproces van de Maranathakerk heeft het hoogste rechtscollege van de PKN uitspraak gedaan en het ingediende bezwaar afgewezen.

Daarbij heeft het Generale College voor de behandeling van bezwaren en geschillen nogmaals benadrukt dat er zeer zorgvuldig is gehandeld. Tegen deze uitspraak is geen beroep meer mogelijk. Hopelijk kan dit dossier nu definitief gesloten worden. De kerkenraad spreekt in het bericht de hoop uit dat er nu aan verzoening en hereniging gewerkt kan worden in plaats aan verwijdering'.