Afbeelding
Foto: CvdS

Onrustige jaarwisseling - Klaar met 2020

Tijdens n een ochtendwandeling op nieuwjaarsdag was daar de ontmoeting met een door vuurwerk opgeblazen afvalbak langs de Waterboslaan. Op die manier lag de hondenshit toch op straat….Wellicht waren de daders zo klaar met het oude jaar 2020 om op deze manier de shit op straat te deponeren….

Vuurwerkoverlast in Rijnsburg - niet goed te praten natuurlijk en elke schade is er een te veel - viel over het algemeen mee. Zeker als je dit vergelijkt met die in Katwijk aan Zee.


Daar is de jaarwisseling onrustig verlopen. In de loop van oudejaarsavond stond een groep jongeren op het Andresplein fakkels en vuurwerk af te steken. Dat ging gepaard met veel geschreeuw. Kort na de jaarwisseling trokken jongeren de hekken op de kruising Hoorneslaan/Biltlaan omver. Die werden door de politie weggestuurd, maar later verzamelden groepen zich toch weer in de buurt van het Hoornesplein, waarop de politie zwaarder materieel inzette. Onder andere de mobiele eenheid werd ingezet, ook omdat hulpverleners werden bekogeld met zwaar vuurwerk en stenen.        

De politie zette de vier kanten van het kruispunt af en stuurden aanwezige mensen weg. Na een aantal uur werd het in Katwijk weer rustiger.


De Veiligheidsregio Hollands Midden meldt dat er Katwijk 29 jaarwisseling-gerelateerde incidenten waren, waarbij inzet van de politie nodig was. Bij de jaarwisseling 2019-2020 waren dat 3 incidenten).

Brandweer Katwijk kreeg 6 meldingen voor (meestal) container- en kleine (afval)branden en een melding voor een woningbrand, nadat een lichtkogel door een raam naar binnen was gekomen. In de jaarwisseling 2019-2020 waren dat 18 meldingen.
| Foto: CvdS.