Katwijks Museum verruimt openingstijden

open n Vanaf dinsdag 8 december opent het Katwijks Museum weer op reguliere basis haar deuren en zijn de openingstijden van 10.00 tot 17.00 uur op dinsdag t/m zaterdag van toepassing. Deze verruiming is mogelijk doordat er voldoende menskracht aanwezig is om als suppoost de bezoekers te ontvangen in het museum.

De bezetting van suppoosten was aanvankelijk even gestremd, vanwege de coronamaatregelen en de onzekerheid die dat toch met zich meebracht. Maar inmiddels willen de suppoosten weer lekker aan het werk. De omgeving in het museum is veilig, er worden mondkapjes gedragen, en afstand houden is geen probleem. Het is gebleken dat bezoekers en suppoosten geheel veilig door het museum kunnen wandelen.

In het museum gelden de voorwaarden zoals die ook landelijk worden toegepast, inclusief het protocol van de Museumvereniging. Er is een vaste route door het museum uitgezet en de audiogidsen worden niet gebruikt.

Natuurlijk geldt de anderhalve meter afstand die bij iedereen bekend is. Mondkapjes zijn verplicht voor bezoekers en vrijwilligers. De koffie/thee faciliteiten zijn gesloten. Men kan het hele museum bekijken via de vaste looproute met o.m. de bijzondere collectie 19e en 20ste-eeuwse schilderkunst, alle facetten van het visserijleven, de maritieme wereld, de rijke Katwijkse klederdracht en de permanente expositie Katwijk in Vogelvlucht.

De tentoonstelling ‘De Kracht van Katwijk in de schilderkunst' met het pasverworven werk van Jan van Goyen, is verlengd t/m 15 mei. ‘75 jaar Vrijheid Gemeente Katwijk' is eveneens verlengd t/m 8 mei.