'Verborgen' door Cayenna van der Plas. | Foto: PR
'Verborgen' door Cayenna van der Plas. | Foto: PR Foto:

K&O-cursisten exposeren werk in hoofdbieb

expositie n Mysterieuze landschappen, treffende portretten en dromerige dorpjes…; Vanaf 15 december exposeren tien cursisten van de Volksuniversiteit van Katwijk in de Hoofdbibliotheek aan de Schelpendam. Een verrassende expositie die iedereen tijdens de openingsuren van de bibliotheek gratis kan bekijken.

Het thema van de expositie is: Mens en natuur. De werken laten allemaal iets zien van de natuur en van de mens. Iedere cursist benadert dit vanuit een andere hoek: een landschap, gestileerde klaprozen of de mens die zich verliest in de natuur. Achter elk landschap zit een verhaal. Mensen hebben altijd in een omgeving gewoond, in een landschap, of zijn eraan voorbij getrokken wanneer zij op reis waren. Maar ook de mens zelf is deel van de natuur. Ook achter elk mens zit een verhaal.

Ondanks de tweede lockdown, waardoor de cursus gedeeltelijk op de normale locatie van de Katwijkse Volksuniversiteit plaatsvond en gedeeltelijk digitaal thuis, zijn deelnemers onder leiding van docente Corina Zuiderduin hard aan de slag gegaan. En met prachtige resultaten!

De tentoongestelde tekeningen en schilderijen zijn tot 15 februari te bezichtigen in de Hoofdbibliotheek. Loop gerust even binnen.