Nico Haasnoot en Wim van Rijn:  ‘We blijven positief denken. | Foto: Piet van Kampen
Nico Haasnoot en Wim van Rijn: ‘We blijven positief denken. | Foto: Piet van Kampen Foto:

Leuke kerstactie in Winkelcentrum Zeezijde

n Klanten maken kans op een extraatje

winkeliersactie n We leven in het tijdperk waarin de coronacrisis een grote stempel drukt op de samenleving met veel beperkingen. Vooral de horecabedrijven worden zwaar getroffen, maar ook andere sectoren voelen de pijn. Een gesprek met de ondernemers Wim van Rijn, voorzitter van de winkeliersvereniging Zeezijde en collega-ondernemer Nico Haasnoot van Livera leert dat zij met de vereniging er toch het beste van willen maken.

Door Piet van Kampen

Ondanks dat er door het sluiten van de horeca er ook heel veel bezoekers uit het centrum weg bleven.

Waren er in voorgaande jaren speciale extra lange koopavonden voor de feestdagen en leuke activiteiten in het centrum, dit jaar blijft de consument er helaas van verstoken. ‘We blijven positief denken’, is het motto van de beide ondernemers.


De traditionele extra lange koopavond is van de baan en hier staat slechts de extra koopavond tot 20.00 uur op woensdag 23 december tegenover. Een hele aantrekkelijke compensatie vormen echter de twee markten op donderdag 10 en 17 december in de Princestraat. Deze duren van 10.00 tot 18.00 uur en hier kunnen de consumenten lekker snuffelen om ideeën en aankopen voor de kerstdagen te doen.

‘We hadden graag groter uitgepakt maar worden door overheidsmaatregelen beperkt’, vertelt Van Rijn met een spijtige ondertoon. Collega Haasnoot valt hem bij. ‘Gelukkig is er een leuke actie bedacht waar veel mensen van kunnen profiteren en kans maken op een extraatje van 25 euro.’


Stempelkaart

Bij elk bezoek in één van de winkels die bij de Winkeliersvereniging Zeezijde zijn aangesloten, krijgt de klant een stempel. Bij een volle kaart van maar slechts 6 stempels maakt men kans op een waardebon van 25 euro. In totaal zijn er tot en met 24 december 125 waardebonnen te vergeven en deze worden uit het totaal aantal ingeleverde stempelkaarten uitgeloot.


Een leuke actie om de klant toch ‘in eigen huis’ te houden, want er vloeit al zoveel onnodige omzet weg naar omliggende gemeenten waar de klant ook op zondag terecht kan. Dat is een fenomeen dat zich steeds nadrukkelijker doet voelen bij de lokale ondernemers. Het zij nu eenmaal zo. Van Rijn en Haasnoot adviseren dat de klanten vooral ook in de ochtenduren moeten komen voor de spreiding van de aankopen. Juist in deze periode waarin we met elkaar moeten trachten om zoveel mogelijk drukte te vermijden.


Hoopvol

Met de stempelkaartactie blijven de lokale ondernemers hoopvol dat de consument hen weet te vinden. Van Rijn: ‘Wij zijn gelukkig open maar ik denk vooral aan de collega horecaondernemers die momenteel helemaal niets verdienen.’ De winkeliers van Zeezijde kunnen van de nood gelukkig nog een deugd maken. Door positief te blijven denken en een actie op touw te zetten.


Kerst- en nieuwjaarswens                                        in bijzondere tijden

eindejaarsfooi n Het hele jaar door wordt de krant netjes bezorgd door de bezorgers van Reclamediensten de Schakel en aan het einde van het jaar krijgt u de kans om de bezorger persoonlijk, in de vorm van een kleine fooi, te bedanken. Een traditie die er dit jaar net iets anders uit zal zien.


Om fysiek contact zo veel mogelijk te beperken, hebben wij dit jaar de mogelijkheid om contactloos te betalen. Daarnaast zullen wij de bezorgers vragen om een mondkapje te dragen wanneer ze bij u aan de deur komen. Mondkapjes zijn door ons verstrekt.


Iedere bezorger krijgt een kaart mee met daarop vier persoonlijke QR-codes.

Door één van deze codes te scannen kan er via uw betaalapp een bedrag van €0,50; €1,00; € 2,00 of € 5,00 geschonken worden.


Werkt de QR-code niet of wilt u een ander bedrag overmaken? Dan mag de betreffende bezorger zijn/haar IBAN-nummer doorgeven.


Uiteraard bent u ook vrij om een contante of geen fooi te geven.


Uiteraard is het geven van een fooi vrijblijvend!

Wel zal de bezorger, die door weer en wind u de huis-aan-huiskrant bezorgt, hier zeer blij mee zijn.

Afbeelding