Gebiedsverbod voor drugsdealers

maatregelen n Burgemeester Visser heeft in november aan vier drugsdealers in de gemeente een gebiedsverbod opgelegd. Het gebiedsverbod duurt drie maanden en geldt voor de gebieden waar de dealers in de gemeente actief waren. Overtreding van dit verbod is een misdrijf.

Daarnaast heeft ieder van hen een last onder dwangsom gekregen op grond van de Algemene Plaatselijke Verordening (APV). Als zij de regels uit de APV overtreden, moeten ze een geldbedrag betalen.

In de afgelopen periode zijn deze vier dealers met een handelshoeveelheid drugs aangehouden door de politie. Eerder dit jaar zijn aan acht andere drugsdealers in Katwijk maatregelen opgelegd, nadat zij door de politie met drugs op straat waren aangehouden. Daarnaast worden zij door de Officier van Justitie vervolgd wegens overtreding van de Opiumwet.


Online advent vieren met CGK Rijnsburg

rijnsburg n Op zondagavond 20 december, vanaf iets voor 20.00 uur, is op de website van de Chr. Gereformeerde Kerk in Rijnsburg een speciaal adventsprogramma te zien en te beluisteren.

Kon in de afgelopen jaren iedereen in de kerk meezingen tijdens een zangdienst, nu is dit onmogelijk. Corona maakt gelukkig ook vindingrijk. Zo ontstond het idee voor een programma, dat zo via de website kon worden uitgezonden.

Met een grote groep mensen die hun vocale, muzikale en technische talenten beschikbaar stelden, is een mooi coronaproof programma samengesteld. Het thema luidt ‘Komt verwondert u'. Ds. Den Butter houdt een overdenking over dit onderwerp.

Nieuwsgierig geworden? Stem af op www.cgkrijnsburg.nl