Afbeelding
Foto:

Inloopspreekuur e-books in bibliotheek Hoornes

bieb n Iedereen die lid is van een bibliotheek in Nederland kan genieten van de mooiste e-books en luisterboeken. Via de online Bibliotheek heb je toegang tot meer dan 29.000 e-books en ruim 4.200 luisterboeken. Het aanbod wisselt, zodat je steeds verrassende titels krijgt aangeboden. Hiervoor maken de bibliotheken afspraken met uitgevers over online uitlenen. We doen ons best om je steeds blij te maken met nieuwe luisterboeken en e-books.

Voor vragen over hoe het lenen/lezen van e-books bij de bibliotheek nu precies in z'n werk gaat, organiseert Bibliotheek Katwijk regelmatig een gratis inloopspreekuur. Op zaterdag 12 december kun je tussen 10.30 en 12.30 uur aanschuiven in Bibliotheek Hoornes/Rijnsoever aan de Hoorneslaan.

Voor veel mensen is het lezen van e-books op de tablet of e-reader een uitkomst. Heb je vragen over hoe je dat precies moet regelen, dan kun je terecht op het gratis inloopspreekuur in de bibliotheek. Twee medewerkers zitten klaar en helpen mensen bij het aanmaken van een webaccount of met het overzetten van een e-book op een tablet of e-reader. Als je langskomt op het spreekuur moet je je e-mailadres met wachtwoord paraat hebben. Bibliotheekmedewerkers Monique Kromhout en Vera van Duijn: “Wij helpen iedereen die geïnteresseerd is in het lezen van e-books met een e-reader of een tablet graag op weg. Voor ons altijd een leuke uitdaging om de online Bibliotheek onder de aandacht te brengen. We doen ons best om een wereld van e-books voor de mensen open te laten gaan.”


Iedereen is welkom om op zaterdag 12 december tussen 10.30 en 12.30 uur gratis aan te schuiven in Bibliotheek Hoornes/Rijnsoever. In verband met de coronamaatregelen wordt tijdens het spreekuur afstand gehouden en regelmatig schoon gemaakt.


Nieuw buitenspeelgoed voor SBO De Windvang

speelgoed n Eerder dit najaar ontving SBO De Windvang een schenking van 1600 euro namens de Stichting Sint en Pietenactie uit Katwijk. De schenking was bedoeld voor de aanschaf van nieuw buitenspeelgoed voor de jongste leerlingen van de school.

Met de schenking zijn onder andere karren en steppen aangeschaft die, in de week van de Sinterklaasviering, feestelijk door de leerlingen in gebruik zijn genomen.


Filmavond in de bieb

Brits n De laatste Filmavond Plus van dit jaar is op woensdag 16 december. Bezoekers van de filmavond in november hebben de film voor december uitgekozen. Het is een film geworden met het eerlijke en ontroerende verhaal over een gezin dat zich staande probeert te houden in het hedendaagse Engeland.

In dit Brits sociaal-realistisch drama (2019) worstelt een jong stel met twee kinderen om rond te komen. De man besluit zelfstandig pakketbezorger te worden. Officieel is hij eigen baas, maar in feite zit hij vast aan één opdrachtgever die hem geen enkele vrijheid gunt. Wat een kans op een betere toekomst had moeten zijn, wordt een molensteen om de nek van het gezin.

De film is een snoeiharde aanklacht tegen een economisch systeem dat mensen afmat, kaalvreet en uitspuugt. Een systeem dat Britse arbeiders ondertussen ook nog alle rechten ontneemt, zodat ze geen poot hebben om op te staan. Toch zit er ook licht, lucht en humor in deze film. Ook is er naast woede ruimte voor begrip en ontroering. De huiselijke scènes vol puberperikelen zijn prachtig getroffen. Een ijzersterk, aangrijpend manifest dat met 5 sterren werd bekroond.

Iedereen is welkom op deze filmavond Plus op woensdagavond 16 december om 19.30 uur in de Hoofdbibliotheek. Tijdens deze filmavond worden de coronamaatregelen strikt gevolgd. Toegang: € 8,- voor leden en € 10,- voor niet-leden. Kaarten zijn te koop in de bibliotheekvestigingen in Katwijk, Rijnsburg en Valkenburg en via www.bibliotheekkatwijk.nl