Verbod op carbidschieten

carbidverbod n De gemeente Katwijk krijgt vragen over carbidschieten op Oudejaarsdag.

Dit is een traditie in plattelandsgebieden, bijvoorbeeld in Oost-Nederland. Helaas is de gemeente Katwijk dichtbevolkt en dichtbebouwd en daarmee ongeschikt voor de enorme klappen die carbidschieten teweegbrengt. Om die reden is carbidschieten hier al jaren geleden verboden. Dat is in de Katwijkse APV in artikel 2:73a vastgelegd en daar zal op worden gehandhaafd.


De bibliotheek ruimt op

bibliotheek n Het is intussen al traditie geworden: rond de kerstvakantie verkoopt Bibliotheek Katwijk de afgeschreven materialen.

Vanaf vrijdag 4 t/m zaterdag 19 december kan iedereen weer lekker grasduinen tussen de materialen die niet langer tot de collectie van de bibliotheek behoren, uiteraard op 1,5 meter afstand van elkaar. De verkoop wordt tijdens de openingsuren gehouden in de Hoofdbibliotheek aan de Schelpendam én in Bibliotheek Hoornes/Rijnsoever aan de Hoorneslaan. Wie voor een zacht prijsje iets wil aanschaffen dat nooit meer ingeleverd hoeft te worden bij de bibliotheek, moet zeker even komen snuffelen. De prijzen zijn: € 0,50 per afgeschreven boek of 3 voor € 1,00.


Urenlange zoekactie op zee na vondst kleding

zoektocht n Vrijdagnacht om 00.30 uur is KNRM station Noordwijk gealarmeerd voor een zoekactie tussen Katwijk en Noordwijk. Op het strand ter hoogte van de Watering in Katwijk werd een aantal kledingstukken gevonden waardoor het vermoeden bestond dat er mogelijk iemand te water was geraakt. Hierop werd groot alarm geslagen.

Voor het zoeken werden KNRM station Noordwijk (incl. Kusthulpverleningsvoertuig), KNRM station Katwijk (incl. Kusthulpverleningsvoertuig), Reddingsbrigade Katwijk, Strand politie Noordwijk en Strand politie Katwijk ingezet.

Na een zoekactie van ca. drie uur heeft de Kustwacht de zoekactie afgeschaald. Er is bij de zoekactie niemand aangetroffen.