Afbeelding
Foto:

Kattukse Loterij 2020

brainweek n Dit jaar kon helaas, om voor de hand liggende redenen, de Kattukse Brainweek geen doorgang vinden. Daardoor werd er in 2020 minder geld opgehaald voor het onderzoek naar de Katwijkse Ziekte, oftewel HCHWA-D. Gelukkig zijn er altijd creatieve manieren om de Katwijkers iets leuks te brengen én tegelijk het onderzoek naar HCHWA-D te steunen.

Dit jaar doet de Kattukse Brainweek, een initiatief van de Vereniging HCHWA-D, dat in de vorm van de Kattukse Loterij. Verschillende sponsoren en donateurs stellen mooie prijzen beschikbaar. De hoofdprijs is een elektrische fiets van Profile Paul en daarnaast maak je o.a. kans op een voucher voor sloephuur bij Marina Rijnsburg, een wijnproeverij van Vini di Nico en een canvas van Treffend Beeld.

Loten kosten €2,50 per lot en voor €10 krijg je er 4 + 1 gratis! De Kattukse Loterij verloopt geheel Coronaproof. Meer info over de prijzen vindt u op en loten koopt u via www.kattuksebrainweek.nl/kattukseloterij. Loten zijn te koop tot en met 18 december, de dag van de trekking. Als u prijs heeft, wordt deze door de club bij u thuis afgeleverd op 1,5 meter afstand.

De opbrengst van de Kattukse Loterij wordt door de Kattukse Brainweek rechtstreeks gedoneerd aan het zogenaamde BATMAN onderzoek in het LUMC. Dit is het allereerste werkelijke medicijnonderzoek naar de Katwijkse Ziekte. Een veelbelovende eerste stap naar behandeling. Ook hierover vindt u meer informatie op www.kattuksebrainweek.nl of www.hchwa-d.nl


Ds. Weegink promoveert

promotie n Op woensdagmiddag 25 november 2020 promoveerde ds. Barend H. Weegink, predikant in Katwijk aan Zee, tot Doctor in de Theologie aan de Protestantse Theologische Universiteit te Groningen.


Zijn proefschrift 'Nochtans mijn God. Leven, theologie en spiritualiteit van Aart Jan Theodorus Jonker' is een bijdrage in het kader van de gereformeerde of orthodoxe geloofsbeleving.

Ds. Weegink schetst Jonker als een gereformeerd-ethisch godgeleerde en belicht daarmee een stroming die open was naar de moderne tijd en toch bleef bij het klassieke geloof. De plechtigheid vond plaats in de Doopsgezinde Kerk die vlakbij de universiteit als aula fungeerde. Er konden maximaal dertig mensen aanwezig zijn. Door vele anderen is inmiddels de plechtigheid via een opgeslagen livestream al bekeken.

Weegink promoveerde bij de oud-Katwijker prof. dr. Jan Hoek en bij prof. dr. Edward van 't Slot, die allebei een bijzonder hoogleraarschap vervullen. Op de foto zien we een zaaloverzicht tijdens de oppositie van professor Moehn (staand aan de linkerzijde) en de verdediging door ds. Weegink (aan de rechterzijde). Na drie kwartier klonk het 'hora est' en na een gebruikelijk beraad ontving Weegink uit handen van zijn eerste promotor de doctorsbul.


Diplomaregen bij UNI

examen n Zaterdag 21 november was een spannende dag voor de examenkandidaten van Chr. Muziekvereniging UNI. Zes muzikanten gingen op voor het landelijke HaFaBra Muziekexamen en zijn allemaal geslaagd voor het officiële Bondsdiploma. Een resultaat waar UNI Katwijk weer trots op is.

Vanwege de beperkingen rondom het coronavirus, werden de examens in eerste instantie uitgesteld. Gelukkig konden de leerlingen op 3 september jl. hun theorie-examen doen. Dit gebeurde onder toeziend oog van de Zuid Hollandse Bond van Muziekverenigingen, die landelijk is aangesloten bij de KNMO. Hierop volgde het praktijkexamen op 21 november jl.

Deze examens vonden plaats in de Julianakerk te Sassenheim. Eén voor één kwamen er lachende gezichten de kerk binnen. Aan het einde van de dag, konden Joëlle Imthorn en Eva de Mol (A-dwarsfluit), Sabine Imthorn en Rosalie Hoogendoorn (A-klarinet), Lucas Blok (A-trompet) en Elise Slagvelt (B-dwarsfluit) hun diploma’s in ontvangst nemen.

Tijdens een bijeenkomst aan het einde van de dag werden ze stuk voor stuk in het zonnetje gezet.