Leerlingen kijken na hun presentatie naar de burgemeester en wethouder op het beeldscherm. | Foto: pr
Leerlingen kijken na hun presentatie naar de burgemeester en wethouder op het beeldscherm. | Foto: pr Foto: pr

Méér muziek in de klas

akkoord n Méér Muziek in de Klas. Afgelopen dinsdag werd door burgemeester Cornelis Visser en wethouder Jacco Knape via een live verbinding met de Koningin Julianaschool het Muziekakkoord ondertekend.

Met dit akkoord zet de gemeente zich samen met stichting Méér Muziek in de Klas, de gemeentelijke Muziekschool en Schoolkunstcommissie in voor meer muziekles in de klas op de basisscholen van Katwijk, Rijnsburg en Valkenburg. Die ondertekening werd gevierd op de Koningin Julianaschool.

Leerlingen uit groep 5, 6 en 7 hadden allerlei liedjes ingestudeerd en gaven een muzikale show aan iedereen die via de livestream meekeek. Er wordt in de gemeente Katwijk al een aantal jaren aandacht besteed aan muziekonderwijs. Zo krijgen alle groepen op alle scholen al vijf wekelijks aaneensluitende muzieklessen van vakdocenten van de Muziekschool. Ook zijn er in de gemeente veel actieve muziekverenigingen.

‘Nu doen we daar nog een schepje bovenop', aldus de wethouder. In maart vorig jaar gaf hij opdracht voor de ontwikkeling van een vernieuwd muziekprogramma. Samen met onder andere de Schoolkunstcommissie, Muziekschool, stichting Méér Muziek in de Klas en basisscholen is een programma opgesteld dat gericht is op structureel muziekles in de klas en het verbinden van binnen- en buitenschools aanbod van muziekonderwijs.


Cornelis Visser: ‘Met het ondertekenen van dit Muziekakkoord zorgen we ervoor dat een heleboel kinderen in de gemeente kennis kunnen maken met muziek.'


Word lid van Bibliotheek Katwijk        voor de helft van het geld

Decemberactie n De bibliotheekvestigingen zijn gelukkig weer open! Alle reden om de Nederland Leest-actie om lid te worden van Bibliotheek Katwijk voor de helft van het geld, te verlengen tot en met eind december.


Omdat de bibliotheek in november twee weken was gesloten vanwege de coronamaatregelen geldt nu ook in december het aantrekkelijke aanbod: als je het afgelopen jaar geen lid van de bieb bent geweest, kun je nu een jaarabonnement krijgen voor de helft van de prijs. Voor al die mensen die in deze vreemde tijden vaker thuis zijn en weer ontdekken hoe prettig het gezelschap van een boek is, een mooie opsteker. Lid worden kan in de bibliotheekvestigingen maar ook online via www.bibliotheekkatwijk.nl

De bibliotheek biedt onder meer: een gevarieerde collectie aan boeken, e-books, luisterboeken en tijdschriften, dvd’s en games, een echte Makersplaets voor kinderen, korting op allerlei activiteiten zoals lezingen, schrijversbezoeken, filmavonden en workshops, hulp en ondersteuning bij taal- en digitale vaardigheden en gratis werk- en studeerplekken. Met vestigingen in Katwijk, Rijnsburg en Valkenburg en services zoals gratis reserveren is de bibliotheek als ‘een fijne vriend dichtbij’.

Word tot eind december lid van Bibliotheek Katwijk (kan ook online!) en ontvang het eerste jaar 50% korting op je abonnement. En je krijgt er, zolang de voorraad strekt, ook nog gratis het Nederland Leest-boek ‘Het zwijgen van Maria Zachea’ van Judith Koelemeijer bij.


Oliebollenactie Zeeverkenners                        dit jaar met webshop en drive-thru

Zeeverkenners n Dit jaar gaat alles anders. Ook de oliebollenactie zoals de Katwijkse Zeeverkenners al jaren organiseren, moest een nieuwe vorm krijgen om door te kunnen gaan. Maar de Katwijkse Zeeverkenners zouden de Katwijkse Zeeverkenners niet zijn als ze niet alle zeilen bijzetten om een originele, passende vorm te vinden! De oliebollen worden dit jaar verkocht via een webshop en een drive-thru. Bestellen kan vooraf en het afhalen (of thuisbezorgen) kan op zaterdag 12 december.

Al sinds de jaren '60 gaan honderden jongen meisjes langs de deuren om de zelfgebakken oliebollen van de Katwijkse Zeeverkenners te verkopen, als financiële ondersteuning van hun hobby. De actie is uitgegroeid tot een bekend en succesvol evenement én de gezelligste en belangrijkste financiële actie van de vereniging. De oliebollenactie dit jaar niet door laten vanwege corona gaan was dan ook absoluut geen optie.


Via de webshop www.oliebollenkatwijk.nl kunnen oliebollen (met of zonder krenten), appelbeignets en berlinerbollen worden besteld. Jeugdleden kunnen zelfs de status van topseller winnen als hun naam het meest wordt ingevoerd bij de bestelling. In de laatste dagen voor de echte actie worden alle oliebollen vers gebakken met behulp van Bakkerij Haasnoot en op zaterdag 12 december zijn ze klaar om gegeten te worden.


De oliebollen zijn op de dag zelf af te halen bij een afhaalkraam, in de drive-thru of ze worden thuisbezorgd. Een zakje met vijf oliebollen kost slechts € 3,50. Het is goedkoper als u twee zakjes (€ 6,50) of drie zakjes (€ 9,00) koopt.


www.oliebollenkatwijk.nl,

www.katwijksezeeverkenners.nl of

www.facebook.com/

katwijksezeeverkenners