Collecte Kerk in Actie

Griekenland n Natte tenten in overvolle kampen, buiten in de rij wachten voor de wc, kou en honger. Op straat slapen, geen onderdak, gevaar voor mensenhandelaren en dieven. Daarbij staat het winterseizoen voor de deur. Dit zijn de onhoudbare omstandigheden voor duizenden vluchtelingenkinderen in Griekenland.

Alleen al bijna 4000 alleenstaande kinderen, kwetsbaar zonder hun ouders. Ze zitten hopeloos vast, zowel op het Griekse vasteland, als op de eilanden, bijvoorbeeld Lesbos. Kinderen, gevlucht uit gebieden, waar oorlog en geweld heerst. Wát een tegenstelling met de situatie van de meeste kinderen in Nederland.

Voor die betere omstandigheden houdt Kerk in Actie haar eerste landelijke collecte voor de vluchtelingetjes in Griekenland. Niet alleen voor meer voedsel en kleding, maar ook voor onderwijs ter plekke en medische hulp en proberen de vluchtelingen op een betere plek te krijgen. Kerk in Actie werkt daarbij samen met verschillende hulporganisaties, die veelal weer gesteund worden door de Grieks-Orthodoxe Kerk.
De huis-aan-huiscollecte wordt gehouden in de week van 30 november tot 5 december.
Wie geen collectant aan de deur tref kan gift kan overmaken via door een bijdrage over te maken op rekening NL 89 ABNA 0457 457 457 t.n.v. Kerk in Actie te Utrecht, o.v.v. Vluchtelingen Griekenland.