Sinterklaas kreeg van burgemeester Visser een pakje Katwijkse Knip. | Foto: Marc Wonnink
Sinterklaas kreeg van burgemeester Visser een pakje Katwijkse Knip. | Foto: Marc Wonnink Foto:

Sinterklaas is meer dan welkom

Knip n De kinderen kunnen gerust zijn, Sinterklaas is weer in Katwijk. Sterker nog, in verband met de coronamaatregelen koos hij Katwijk uit, om eerst even rustig te verblijven en van daaruit naar de landelijke intocht te gaan. Daar keerde hij later ook weer terug, zodat de kinderen hem de komende weken elk moment in het dorp kunnen tegenkomen.

Vanwege het niet mogen organiseren van een intocht had Sint de burgemeester gevraagd naar zijn geheime kamer te komen. Deze was vlak in de buurt van de RTV Katwijk Studio en Verhagen Media, zodat alle apparatuur om er een live televisie- uitzending van te maken aanwezig was.


Katwijkse Knip

Burgemeester Visser was speciaal naar de studio gekomen om de Sint te begroeten. Met ambtsketen en al. Dat had hij tijdens het telefoongesprek met Sinterklaas woensdagmiddag beloofd. Samen met Teuntje van Delft, de hoofdredacteur van Verhagen ging hij op pad.

En dat was niet het enige, hij had ook een paar kinderen meegevraagd, lekkere Katwijkse Knip uitgekozen, de lekkernij van Katwijk, zoals meerdere burgemeesters in het Sinterklaasjournaal een lekkernij uit hun plaats lieten zien en een hele zak vol prachtige tekeningen. Deze waren speciaal bij hem thuisgebracht en op het gemeentehuis afgeleverd. De leerlingen van de Duinroos en de Sjalomschool hadden helemaal hun best gedaan, zij zorgden voor een prachtige map vol kleurrijke tekeningen, terwijl andere kinderen weer hele bouwwerken, kleurplaten of slingers hadden gemaakt.


Lokaal

Het was groot feest in de studio. Samen met RTV Katwijk, Alles over Katwijk en Lollypop Entertainment was er een afwisselend programma samengesteld met aandacht voor iedereen die ermee te maken had. Met leuke filmpjes van ondeugende streken van de Pieten, interviews met eigen team van reporters met Katwijkse kinderen en zelfs buitenlandse toeristen en een hele leuke bijdrage van ouders die foto's van hun kinderen instuurden en leuke films met allerlei vragen, die Sinterklaas meteen kon beantwoorden. Ook de Pieten maakten het met hun dansjes en vrolijkheid gezellig. Burgemeester Visser en Sint riepen tijdens hun gesprek de ouders vooral op, om wanneer zij de Sint zouden helpen, vooral Lokaal te kopen.


De kijkcijfers van RTV Katwijk en Verhagen Media ‘Alles over Katwijk’ bereikten grote hoogten. En nog steeds is het niet voorbij.

De uitzending wordt regelmatig herhaald en deze week zal er uitgebreid verslag worden gedaan via de 19.00 uur Nieuwsuitzending van RTV Katwijk, en de dagelijkse herhalingen om 12.00 uur, 18.00 en 21.00 uur.


Tijdens de uitzending vond een reporter van de Katwijksche Post het verblijfadres van Sint Nicolaas, zodat ook in De Katwijksche Post van donderdag uitgebreid aandacht aan deze blijde dag wordt besteed.

Afbeelding