Opluchting, voldoening en blijdschap

Er heerst opluchting, voldoening en blijdschap onder de leden van de AOBK. Opluchting omdat er licht is aan het einde van de tunnel. Het aantal besmettingen neemt af en een vaccin is in beeld. Ook al zal het virus niet geheel verdwijnen er gloort vertrouwen. Vertrouwen dat het uiteindelijk weer goed komt.

Het geeft voldoening want eenzaamheid is iets verschrikkelijks voor de mensheid. Daarom geeft het ook voldoening dat het college van burgemeester en wethouders gelijk reageerde op een artikel in het Leidsch Dagblad dat publicaties van de gemeente Katwijk alleen nog digitaal zouden verschijnen. Het artikel is onjuist. Het doet ons goed dat de gemeente Katwijk direct reageerde om ons hierop te wijzen en dat bij het college het besef leeft dat nu nog te veel mensen dan niet geïnformeerd zullen worden.

Toch is het oppassen geblazen. Er wordt wel een onderzoek, enquête, gestart of alles wat nu gepubliceerd wordt wel nodig is. De inwoners van Katwijk mogen hier zelf met meedenken. Er zijn hierbij enkele problemen waarvan we er hier twee willen noemen. Hoe bereik je de mensen om wie het gaat? Ouderen reageren niet snel op vragen. En, niet alle verenigingen zijn er klaar voor om zelf een groot publiek te bereiken. Ze kunnen niet zonder onze weekbladen waarvan er zeker zijn die dan niet meer uitkomen. Het geeft voldoening dat de gemeente zo snel en adequaat reageerde. Het geeft voldoening dat mensen die niet digitaal actief zijn toch er bij kunnen horen. De AOBK is er blij mee en met ons vele anderen.

Een ander punt wat ons heel blij maakt, is dat we toch het kerstfeest met elkaar kunnen vieren. Veertig procent van de AOBK-leden maakt geen gebruik van het internet. Hoe deze mensen te bereiken? RTV Katwijk en de Herv. Gemeente Katwijk bracht uitkomst. Samen met de secretaris van de AOBK, Cor Varkevisser, is er weer een vertrouwd programma gemaakt zodat we toch het feest kunnen vieren. Het wordt het een mooie uitzending. Ds. Smit is bereid gevonden de dienst te leiden en de muziek wordt verzorgd door Floor van Rijn waardoor alle Katwijkers het Kerstfeest van de AOBK en het Welzijnskwartier kunnen mee beleven.

De AOBK doet al veel met het WZK maar vooral in deze tijd is samenwerking nog belangrijker. Deze afspraak was er al en komt nu nog beter uit omdat zo nog meer mensen bereikt kunnen worden. Iedereen kan de uitzending op RTV Katwijk bekijken. Deze keer gewoon bij u in eigen huis. Mocht tegen de tijd van uitzending mogelijk zijn dat weer mensen bij elkaar komen dan zullen we hier zeker in meegaan. Hoe? Wanneer? U hoort ongetwijfeld van ons of kijk op www.aobk.nl