Afbeelding
Foto:

Wedstrijd: Ontwerp je eigen stijl met 100% Coco

bieb n Op 3 november is het gloednieuwe jeugdboek ‘100% Coco Tokyo’ van schrijfster Niki Smit verschenen. De 100%-boeken zijn razend populair, winnen allerlei prijzen en twee titels zijn zelfs verfilmd. Readshop Rijnsburg en Bibliotheek Katwijk hadden allerlei leuke activiteiten gepland om dit nieuwe boek 'te vieren'. Door de verscherpte coronamaatregelen kunnen helaas een aantal workshops niet doorgaan. De ontwerpwedstrijd gaat gelukkig wel door!

Tot 24 november loopt er een speciale ontwerpwedstrijd: ontwerp jouw eigen 100% cover met je meest uitbundige outfit én win! Haal je lege cover op bij Readshop Rijnsburg en maak een zo creatief mogelijk omslagontwerp voor jouw 100% boek. Je kunt de cover vóór 24 november inleveren bij Readshop Rijnsburg en natuurlijk hopen we dat de bibliotheekvestigingen vanaf 19 november weer open zijn, dan kun je je ontwerp ook daar inleveren. 100% Mila, 100% Dylan, het kan allemaal! Meedoen is gratis. En weet je wie er in de jury zit? Schrijfster Niki Smit! De winnaar krijgt een bon om de allerleukste boeken te kopen.


Niki Smit

Niki Smit is schrijfster en illustrator en heeft een grote passie voor mode, vintage en grote steden zoals New York, Parijs en Tokyo. Haar populaire 100%-serie wordt verslonden door meisjes in de leeftijd van 8 tot 15 jaar. De 100% boeken vertellen je alles over mode maar bijvoorbeeld ook over school, vriendschap en liefde. De boodschap is altijd: blijf 100% jezelf.


Natuurlijk is haar nieuwste boek te verkrijgen bij Readshop Rijnsburg en later ook in de bibliotheek.


Nationale                                                Dag van de Mantelzorg

welzijnskwartier n Mantelzorgers vinden het gewoon wat ze doen, maar het is juist heel bijzonder. Daarom is het goed om ze in de schijnwerpers te plaatsen. Op dinsdag 10 november is het voor de 23e keer de Dag van de Mantelzorg. Op deze dag staat Welzijnskwartier stil bij alle mantelzorgers die zorgen voor een ander.

Wist u dat er 17.000 Katwijkers mantelzorger zijn? Een van die mantelzorgers is meneer van den Oever (78) die met veel liefde zijn vrouw met Alzheimer in Overduin bezoekt. Hij vertelt zijn herkenbare verhaal over het zorgen in tijden van de coronacrisis.

Ieder jaar organiseert Welzijnskwartier ontspannen momenten in het kader van Nationale Dag van de Mantelzorg. Met alle coronamaatregelen is dat helaas nu niet mogelijk. Daarom ontvangen al bij Welzijnskwartier ingeschreven mantelzorgers een kaart per post. Een hart onder de riem met de hoop op betere tijden en weer fysieke bijeenkomsten.


Belteam

Contact met mantelzorgers is erg waardevol. Daarom is er tijdens deze coronaperiode een speciaal belteam opgestart dat telefonisch contact zoekt. Dit resulteert in bijzondere verhalen en ontmoetingen en geeft mensen het gevoel dat ze ‘niet vergeten zijn’. Om verdriet te delen, even het hart te luchten of even bij te kletsen met iemand die uw situatie begrijpt. Lees hoe dat met meneer van den Oever verging. Uiteraard kunt u ook contact opnemen met de gespecialiseerde sociaal werkers van Welzijnskwartier: 071-4033323 & mantelzorg@welzijnskwartier.nl


Blijk van waardering

Is er iemand die voor u zorgt? Meld uw mantelzorger aan voor de Blijk van Waardering (€ 100). Vraag voor 30 november samen met hem of haar de waardering aan op: www.katwijk.nl/dankjewel. Let op, uw mantelzorger moet geregistreerd zijn bij het Welzijnskwartier.