De goedheilig man nodigt RTV Katwijk en Verhagen Media uit in zijn geheime huiskamer voor een live uitzending.
De goedheilig man nodigt RTV Katwijk en Verhagen Media uit in zijn geheime huiskamer voor een live uitzending. Foto: CdM

RTV Katwijk en Verhagen Media op bezoek bij Sint

televisie n Niet alleen voor kinderen en ouders wordt het een vreemd Sinterklaasfeest. Ook voor Sinterklaas zelf. Geen kinderen die hem toezingen, geen tekeningen, geen lieve wensen, vragen of wortels voor het paard. Toch wil hij die goede wensen graag in ontvangst nemen en daar mogen alle kinderen uit heel Katwijk, Rijnsburg en Valkenburg aan meedoen.

Sinterklaas heeft hoogstpersoonlijk burgemeester Visser, RTV Katwijk en Verhagen Media uitgenodigd om naar zijn geheime huiskamer te komen om hem daar op zijn dag van de intocht toch te begroeten en er meteen een live-televisie-uitzending van te maken. Dit gebeurt op zaterdagochtend 14 november om 10.00 uur.


Foto’s en wensen

Heel veel kinderen kunnen toch aan dit feest meedoen. Gewoon thuis voor de televisie en dan kunnen ze toch Sint en zichzelf zien. Omdat Sint altijd zo hartelijk wordt ontvangen door de burgemeester en honderden kinderen, wil hij nu iets terugdoen. Sinterklaas liet telefonisch weten zo te genieten van alle kinderen, dat zij een foto mogen insturen van zichzelf, een vraag stellen of de groeten doen. Zodat Sint deze tijdens deze coronaproof televisie-uitzending zoveel mogelijk kan laten zien en beantwoorden. Ouders mogen ook van hun kind een filmpje insturen met daarin de vraag aan Sinterklaas of eventueel de groeten doen. Sint probeert zoveel mogelijk vragen te beantwoorden en foto’s te laten zien.

Met elkaar wil Sinterklaas en met zijn Pieten een echt Sinterklaasfeest van maken. Foto’s, vragen en filmpjes kunnen worden gestuurd aan redactie@allesoverkatwijk.nl onder vermelding ‘Sinterklaasfeest’. Graag voor woensdag 11 november insturen, want Sint wil zich graag goed voorbereiden.


De live-televisie-uitzending met Sinterklaas en de Pieten vindt plaats voorafgaand aan de landelijke intocht op RTV Katwijk op zaterdag 14 november van 10.00 tot 12.00 uur.


Bibliotheken dicht t/m 18 november

Gesloten n Vanwege de nieuwe coronamaatregelen die de regering heeft genomen zijn de vestigingen van Bibliotheek Katwijk in Katwijk, Rijnsburg en Valkenburg gesloten t/m woensdag 18 november.

Inleveren is tijdelijk niet mogelijk. De uitleentermijn van alle geleende boeken of andere materialen wordt automatisch verlengd. Reserveringen kunnen niet worden opgehaald maar blijven langer klaarstaan.
Alle activiteiten die tot en met 18 november zijn gepland, gaan niet door of worden verplaatst naar een latere datum. Wie een kaartje heeft voor een geannuleerde activiteit, ontvangt hierover bericht.


Ben je lid van Bibliotheek Katwijk? Dan kun je gratis e-books en luisterboeken downloaden en lezen. Met een mooi aanbod voor volwassenen en kinderen. Dat vind je op de online Bibliotheek, de online vestiging van je eigen vertrouwde bieb: www.onlinebibliotheek.nl. Altijd fijn nu de bibliotheken gesloten zijn!

Lid van de bibliotheek worden kan online via de website van Bibliotheek Katwijk. Er loopt nu een mooi aanbod: wie nu lid wordt, ontvang het eerste jaar 50% korting op het abonnement.


Formulierenbrigade

De spreekuren van de Formulierenbrigade en het computerspreekuur in Bibliotheek Hoornes gaan door. De Formulierenbrigade is aanwezig in het Informatiepunt Digitale Overheid op dinsdag en donderdag tussen 13.30 en 16.00 uur. Het computerspreekuur is op woensdag tussen 13.30 en 15.30 uur. Hier kunnen mensen ook naar toe met vragen over e-books en luisterboeken.


Onderzoek naar motoriek scholieren

onderzoek n Motoriek is een belangrijke voorspelbare waarde met betrekking tot de gezondheid van kinderen nu en in de toekomst. Onderzoeken laten zien dat motoriek een positieve relatie heeft met het zelfbeeld en eigenwaarde van het kind.


Het heeft een positief effect op het sociaal en mentaal welbevinden en de cognitieve ontwikkeling van het kind. Kinderen met een goede motoriek hebben vaak een actieve leefstijl en hebben minder overgewicht. Afgelopen periode is een pilot gestart op de Rehobothschool met de MQscan. Dat is een digitaal middel om de motorische situatie te meten van kinderen.


Tijdens de reguliere gymles wordt op tijd een parcours afgelegd door de kinderen. In dit parcours zitten vaardigheden verwerkt, zoals balanceren, hinkelen en over de kop gaan. De gymleerkracht neemt, soms in combinatie met de buurtsportcoach, de scan af met een app waar vervolgens data uitkomt. Zo kan er op school-, groep-, en kindniveau gekeken worden wat het motorisch niveau is van de school en de kinderen.


Het doel is kinderen met achterstanden te ontwikkelen naar het gewenste motorische niveau. In samenwerking met het Welzijnskwartier en de GGD/JGZ wordt een plan opgesteld om de kinderen te helpen. Mocht een kind in aanmerking komen voor bijvoorbeeld een vervolgtraject in de vorm van MRT (Motorisch Remedial Teaching) gaan we in samenspraak met de ouders, de school en het Welzijnskwartier een persoonlijk plan opstellen.


Na deze pilot volgen er meer scholen om een zo goed beeld te krijgen van de motorische situatie van de basisschoolkinderen. Naast dat deze data belangrijk is voor eventuele vervolgtrajecten is het een mooi middel voor de gymleerkracht om zijn of haar lessen hierop aan te passen en de cruciale vaardigheden te blijven oefenen.