Afbeelding
Foto:

De ‘Slaapkamer van Katwijk’ is geopend

Advertorial n Afgelopen week opende Mirjam de Best haar tweede beddenspeciaalzaak ‘De Slaapkamer van Katwijk’ aan het Noordeinde.

‘Een rare tijd om een tweede winkel te beginnen’, meent de onderneemster doelend op de coronacrisis. ‘Ik wilde rustig starten en graag alle tijd en aandacht aan elke klant besteden.’ Een bewuste keuze van Mirjam die voordat zij haar eerste winkel opende, al veel ervaring had in deze speciale branche. Als ex-rugpatiënt en sportmasseur weet zij als geen ander hoe belangrijk een goed bed, matras en vooral een goede nachtrust is.

Maatwerk

‘Wij zijn erop gebrand de klant te begeleiden naar een goed bed, waarbij een ongestoorde nachtrust centraal staat. Wij geven gedegen en eerlijk slaapadvies bij de aanschaf van een boxspring, ledikant of matras’, aldus Mirjam. ‘Een aantal matrassen hebben wij volledig in eigen productie en is dus maatwerk.’

Ook heeft De Slaapkamer van Katwijk een exclusieve collectie bedlinnen. Sinds kort is Mirjam samen met Annemiek Lindhout een samenwerking aangegaan onder de naam ‘De Best & Lindhout Total Restyle Concept’. Zij richten zich op het restylen van ruimtes, zowel voor de zakelijke markt als voor de particuliere klant.

Informatie over De Slaapkamer van Katwijk is te vinden op

www.deslaapkamervan lisse.nl


Alzheimer Café                        via RTV Katwijk Radio

radio n Het Alzheimer Café is de plek in Katwijk waar alles rondom dementie bespreekbaar is voor cliënten, familieleden en iedereen die met dementie te maken heeft. In verband met de coronamaatregelen is het Alzheimer Café te beluisteren via de radio. In plaats van een fysieke bijeenkomst in de Zwanenburg. I.s.m. RTV Katwijk laat de werkgroep van het Alzheimer Café de programmering gewoon doorgaan.

Op woensdag 11 november om 18.00 uur maakt Ruth Hoogerdijk ons wegwijs in zorgland. Ruth werkt als Casemanager Dementie bij Marente de Wilbert.

Leven met dementie vraagt om aanpassingen en op een gegeven moment is het tijd om hulp te zoeken. Maar wat is er in zorgland mogelijk voor iemand met dementie en diens naaste omgeving? En hoe regel je die hulp en wanneer begin je daarmee? Als Casemanager Dementie heeft Ruth Hoogerdijk dagelijks te maken met deze vragen. Zij legt uit wat voor hulp er beschikbaar is, welke weg je moet daarvoor moet behandelen en wanneer je daar het beste mee kunt beginnen.


Net als in een gewone Alzheimer Café bijeenkomst wordt de gastspreker geïnterviewd. Deze keer door Gerard Bol van RTV Katwijk. Net als in een gewone bijeenkomst kan men vragen stellen. Luisteraars kunnen naar de studio bellen om vragen te stellen aan Ruth Hoogerdijk.

Het Alzheimer Café is elke tweede woensdag van de maand te beluisteren van 18.00 tot 19.00 uur.


Gezamenlijk gebed                in Katwijk aan Zee

gebed n Met het oog op de nood in de samenleving hebben de gezamenlijke kerken en geloofsgemeenschappen in Katwijk aan Zee een online gebedssamenkomst belegd op woensdag 11 november in de Nieuwe Kerk aan de Voorstraat, aanvang 19.30 uur. Van 19.20 tot 19.30 uur zullen meerdere kerkklokken luiden. Deze bijeenkomst duurt ongeveer een half uur.

Het coronavirus heeft samenleving en kerk zodanig ontwricht, dat de kwetsbaarheid van de mens qua gezondheid, werkgelegenheid en intermenselijk contact duidelijk aan het licht is gekomen met alle gevolgen van dien. Velen zijn in nood en in verwarring. Dat gaat de christenen in Katwijk aan Zee zo aan het hart, dat ze deze nood als uit één mond aan God willen voorleggen in een moment van gebed en bezinning. Niet alleen bidden voor jezelf maar ook voor de mensen om je heen. Bidden of God een einde wil maken aan deze crisis, schuld belijden over onze omgang met de schepping, bidden voor coronapatiënten, hun familieleden en nabestaanden, voor ouderen in verpleeghuizen en alleen thuis, voor jongeren in verwarring, voor alle zorg- en hulpverleners, voor wetenschappers die werken aan een vaccin en zeker voor de overheid en haar adviesorganen.

Alle geloofsgemeenschappen zijn uitgenodigd. Van elke kerkelijke gemeente kunnen twee afgevaardigden persoonlijk aanwezig zijn, de kerk is dan volgens de coronanorm vol. Iedereen kan thuis meebidden en deze gebedsbijeenkomst volgen via www.hervormdkatwijk.nl