Mirjam de Best opende aan het Noordeinde De Slaapkamer van Katwijk. | Foto: Piet van Kampen
Mirjam de Best opende aan het Noordeinde De Slaapkamer van Katwijk. | Foto: Piet van Kampen Foto:

De Slaapkamer van Katwijk geeft een perfect slaapadvies

nieuw n ‘Later wil ik mijn eigen winkel in Katwijk hebben’, zei Mirjam de Best op jeugdige leeftijd tegen haar moeder. Drie jaar geleden opende zij haar eerste winkel: ‘De Slaapkamer van Lisse’. Vorige week vrijdag opende zij haar tweede beddenspeciaalzaak ‘De Slaapkamer van Katwijk’ aan het Noordeinde. Haar ideaal werd verwezenlijkt. Een vrouw waarbij het aan durf niet ontbreekt en haar oog op het leegstaande pand viel.

Door Piet van Kampen

‘Het is eigenlijk een beetje rare tijd om en tweede winkel te beginnen’ doelt de onderneemster op de coronacrisis waarin wij ons bevinden. ‘Maar ik wilde rustig starten en graag alle tijd en aandacht aan elke klant besteden. Geen bijzondere activiteiten rondom de opening dus’.


Een bewuste keuze dus van Mirjam die voordat zij haar eerste winkel opende, al veel ervaring had in deze speciale branche waarin aandacht, kennis van zaken en het juiste advies de hoogste prioriteiten hebben. Als ex-rugpatiënt en sportmasseur weet zij als geen ander hoe belangrijk een goed bed, matras en vooral een goede nachtrust is.


Onderscheidend

‘Wij zijn er gebrand op zijn de klant te begeleiden naar een goed bed waarbij een ongestoorde nachtrust centraal staat. Niet alleen maar mooie (merk-)bedden of matrassen verkopen welke gedomineerd worden door fluctuerende prijzen. Wij geven gedegen en eerlijk slaapadvies en daar gaat het om bij de aanschaf van een boxspring, ledikant of matras’, aldus Mirjam.

‘Een aantal matrassen hebben wij volledig in eigen productie en is dus maatwerk. Klanten kunnen buiten openingstijden een afspraak maken zodat ik hen alle aandacht kan geven en is een huisbezoek mogelijk’ volgens de bedrijfsfilosofie van een onderneemster met passie en kennis van zaken.


Ook heeft De Slaapkamer van Katwijk een exclusieve collectie bedlinnen.


Sinds kort is Mirjam samen met Annemiek Lindhout een samenwerking aangegaan onder de naam ‘De Best & Lindhout Total Restyle Concept’. Zij richten zich op het restylen van ruimtes, zowel voor de zakelijke markt als voor de particuliere klant.


Alle informatie over De Slaapkamer van Katwijk is te vinden op de website www.deslaapkamervanlisse.nl


Bijzondere vondst op voormalig vliegkamp

verdedigingswerk n Archeologen hebben tijdens opgravingen op voormalig vliegkamp Valkenburg in Katwijk bijzondere resten gevonden van de grensverdediging van het Romeinse Rijk uit de eerste eeuw na Christus.


De resten werden aangetroffen in het gebied waar het Rijksvastgoedbedrijf de voorbereidingen treft voor woningbouw. Het gaat om een Romeinse spitsgracht, een verdedigingswal en de funderingen van een vermoedelijke wachttoren.


Valkenburg maakte in de Romeinse tijd deel uit van de zogeheten Limes, de grensverdediging langs de Rijn. Het Romeinse fort Praetorium Agrippinae waarvan de resten onder de huidige kerk van Valkenburg liggen, was het hoofdkwartier van het Romeinse leger in het westen van ons land.

Deze ontdekkingen tonen aan dat in de directe omgeving van het fort kampementen lagen, waarin Romeinse troepen bivakkeerden.


Onderzoek naar vondsten

De resten van de verdedigingswerken beslaan een oppervlakte van 10 bij 15 meter. De archeologen willen de sporen en fundamenten zo snel mogelijk veiligstellen voor nader onderzoek. De rest van deze zone wordt in de komende maanden verder onderzocht.

Voor het archeologisch onderzoek in dit gebied is ruimschoots tijd genomen en duurt tot mei volgend jaar. Het veiligstellen van deze en eventuele nieuwe vondsten past in deze planning.

Op het oude vliegkamp zijn belangrijke vondsten gedaan. | Foto: MW