Afbeelding
Foto:

Artendeshop opent deze week haar deuren

handwerk n Deze week opent Yvonne Bruningmeijer de deuren van haar winkel aan Sandtlaan 36 op het Industrieterein ‘t Ambacht. Het is een naaiatelier en winkel vol handnijverheid met een keur aan mogelijkheden. Wie zelf wil handwerken, advies nodig heeft, een workshop wil volgen of leuke cadeautjes zoekt, iedereen kan er terecht.

Yvonne is enorm blij met haar nieuwe locatie. Ze verkoopt accessoires en cadeauartikelen, zoals slabs, placemats, hoofddeksels, shawls (exclusieve Italiaanse designs) gehaakte tassen in welk dessin of kleurencombinatie ook.

Daarnaast heeft ze haar naaiatelier en weet ze alles van breien, haken, borduren en macramé voor beginners. ‘Ik werk met eenvoudige patronen en een knipkaart voor begeleiding’, vertelt de eigenaresse.

Maar er is nog meer. Er zijn creatieve workshops voor kinderen van 5 tot 12 jaar en ook voor volwassenen. De kids kunnen terecht op de woensdagmiddag. Volwassenen voorlopig op de vrijdagavond.

‘Verder verkoop ik baby- en kinderkleding, zelf ontworpen, nieuw en vintage en vanaf 1 januari ook ingebrachte kinderkleding in consignatie. Verder verkoop ik kralen in een kralenmix per kleur, inclusief draad, slotje. Daarnaast heb ik kralenkapjes, bedels, veren, kwastjes en staat er een echte bedelkast. Verder repareren we kapotte sieraden en ontwerpen we exclusieve sieraden voor een bijzondere gelegenheid.' Kortom, heerlijk om een bezoek te brengen.

De zaak is al vanaf 19 oktober open. Zaterdag 31 oktober houdt Yvonne een feestelijke open dag van 10.00 tot 16.00 uur. Alles binnen de RIVM-maatregelen.


De Artendeshop is de hele week open, behalve donderdag en zondag. Veel meer informatie staat op www.artendeshop.nl


Cliënten Raamwerk zijn volop in beweging

actief n De cliënten van de Kokkel op Zeehos proberen fit te blijven door gezond te eten en veel te bewegen.

Door de coronamaatregelen moesten zij creatief zijn en bedenken hoe ze toch in beweging konden blijven. Zij leenden tijdelijk een hometrainer van de afdeling Fysiotherapie. Hier maakte iedereen die het kan veel gebruik van, vier maanden lang.
Omdat de cliënten niet meer zonder een hometrainer konden, benaderden zij ‘Stichting Vrienden van Raamwerk’. Ze ontvingen van de stichting een donatie en konden daarvan een eigen hometrainer aanschaffen.

De cliënten van de Kokkel zijn erg blij mee met deze hometrainer en hebben er inmiddels al bijna een Tour de France opzitten!


Afbeelding