Maik de Boer en Marijke Krispijn heffen het glas op de nieuwe Vandyck Experience Store. | Foto: Ellie Guijt
Maik de Boer en Marijke Krispijn heffen het glas op de nieuwe Vandyck Experience Store. | Foto: Ellie Guijt Foto:

Maik de Boer opent Vandyck Experience Store aan de Princestraat

Nachtwacht n In een andere vorm dan vooraf was bedacht, opende Maik de Boer zaterdag 17 oktober de nieuwe winkel van Marijke Krispijn aan de Princestraat. Met een toost op het succes van de Vandyck Experience Store gaven Maik en Marijke het officiële startsein.

“Door de verscherpte coronamaatregelen konden de geplande activiteiten niet doorgaan”, zegt Marijke Krispijn. “Dat is natuurlijk jammer, maar het is even niet anders. Gelukkig wilde Maik wel komen om er toch een feestelijk tintje aan te geven.”


Uitgerust en fit

Toen Maik gevraagd werd de opening te verrichten twijfelde hij geen moment. “Ondernemers die in deze tijd hun nek durven uitsteken verdienen extra aandacht,” zegt hij. “Daarom ben ik hier om de winkel te openen”. Maik de Boer en Marijke Krispijn kennen elkaar al jaren. “Een paar jaar geleden zocht ik een ander bed”, vertelt Maik. “Ik heb eerst wat onderzoek gedaan en kwam er via de consumentenbond achter dat een van de matrassen van Pullman het best uit de test kwam. Dus heb ik contact gezocht met Pullman met de vraag waar ik het beste terecht kon voor goed slaapadvies. En zo kwam ik bij de Nachtwacht, de andere winkel van Marijke, terecht.”


Maik vertelt dat hij sinds hij het nieuwe bed heeft aangeschaft bij de Nachtwacht, eindelijk weer uitgerust en fit opstaat. “Marijke heeft een op mijn wensen en slaapgewoonten afgestemd bed voor me samengesteld waarover ik zeer tevreden ben. Marijke en ik hebben daarna contact gehouden en ik vind het fantastisch dat ik nu haar tweede winkel mag openen.”


Vandyck Experience Store

Marijke vertelt waarom ze gekozen heeft voor het merk Vandyck. “We verkochten bij de Nachtwacht al ontzettend veel Vandyck artikelen en wilden daar eigenlijk meer van in onze winkel hebben, maar konden dat met geen mogelijkheid kwijt. Dus toen deze ruimte op de Princestraat vrij kwam, vielen voor ons alle puzzelstukjes op hun plaats. Naast het bekende bed- en badtextiel heeft Vandyck ook boxsprings en een breed aanbod in kussens, dekbedden, matrassen en spreien. In onze nieuwe Vandyck Experience Store kunnen wij dat allemaal wel aanbieden.”


Marijke stelt ook even haar nieuwe team voor. “Melissa, Tineke en Janneke gaan in de Princestraat de klanten adviseren, terwijl ik hoofdzakelijk in de Nachtwacht zal zijn. Caroline en ik zullen wel regelmatig in de Princestraat zijn om daar onze klanten te begroeten en te adviseren. Met elkaar hopen we ook van deze winkel een groot succes te maken.”


Dit jaar geen Lichtjesoptocht

afgelast n De lichtjesoptocht van Stichting Sint en Pietenactie in de gemeente Katwijk gaat dit jaar niet door, vanwege de maatregelen rondom het coronavirus.

De beperkingen rondom groepsvorming, de verplichte 1,5 meter afstand en het verbod op zingen en zorgen om de gezondheidsrisico’s van grote en kleine Sintfans, liet het bestuur geen andere keus dan de optocht voor dit jaar te cancelen. Handhaving van de opgelegde eisen zou een onmogelijke klus worden voor de uit vrijwilligers bestaande organisatie. Het bestuur van Stichting Sint en Pietenactie is zich er van bewust dat dit besluit pijn doet en een grote impact heeft op een ieder die dit kinderfeest een warm hart toedraagt. De lichtjesoptocht wordt sinds 2011 door Stichting Sint en Pietenactie georganiseerd, de editie van 2020 zou dus de tiende op rij worden.


Naast het organiseren van de lichtjesoptocht, haalt Stichting Sint en Pietenactie door middel van het afleggen van betaalde Sint bezoeken geld op voor haar donatiefonds. Met dit fonds worden lokale goede doelen gesteund. Zo mocht het bestuur begin oktober € 17.861,00 uitreiken om grote en kleine wensen uit te laten komen.


Een groot deel van de inkomsten van de stichting komt van huisbezoeken aan particulieren in de regio Katwijk, Valkenburg en Rijnsburg. Deze fysieke bezoeken zullen door de geldende maatregelen rondom het coronavirus niet te boeken zijn dit jaar. Sinterklaas legt zijn bezoeken digitaal af en Piet levert middels bonsbezoeken aan raam of deur cadeaus af in de regio. Meer informatie over deze bezoeken zijn terug te vinden op de website www.sintenpietenactie.nl van Stichting Sint en Pietenactie. Boekingen kunnen gedaan worden via 06-36293963.

Corona gooit ook voor de Lichtjesoptocht roet in het eten. | Foto: PR