Helemaal de weg kwijt

Eigenlijk zouden er geen woorden aan vuil gemaakt moeten worden maar hier niets zeggen over deze geweldige blunder is ook niet goed, Liane den Haan is lijsttrekker van Partij 50+.

Dezelfde mevrouw die in 2015 tientallen ouderenverenigingen de deur wees. Zij blokkeerde de rekeningen van alle afdelingen en loosde zo €3,4 miljoen naar haar eigen hoofdkantoor, 2 jaar geleden werd hier op ingegaan door omroep Max zonder resultaat. Zij deed hierbij haar in 2015 gekregen bijnaam, mevr. Poetin, eer aan en kwam er mee weg. Veel gemeenten zijn nooit meer in staat geweest om een nieuwe vereniging op te richten. Leden, ook in Katwijk werden, gedupeerd omdat hun het opzeggen bij de ANBO werd bemoeilijkt. Zelfs 3 jaar na hun eerste opzegging waren er nog mensen verplicht lid. Er zijn genoeg voorbeelden te noemen. Feit is wel dat deze dame nooit de belangen van ouderen kan verdedigen. Een vos verliest wel haar haren maar niet haar streken. Nog steeds doet deze voormalige belangenbond voorkomen alsof zij bepaalde zaken aan de orde stellen terwijl ze meeliften op initiatieven van anderen. Den Haan heeft in de periode dat zij directeur was van de ANBO deze bond gereduceerd van 178.000 leden naar waarschijnlijk minder dan 100.000 leden. Het juiste aantal wordt geheim gehouden. Een politicus van dit kaliber is voor geen mens goed en zeker niet voor senioren. Het moet gezegd zijn.


Het coronavirus blijft ons bezighouden en het aantal besmettingen loopt hard op. Nieuwe strengere maatregelen zijn door het kabinet afgekondigd. Of dit voldoende zal zijn is nog maar de vraag. De activiteiten in de Zwanenburg die, na de noodzakelijke stop in het voorjaar onder strenge voorwaarden weer zijn opgestart, gaan vooralsnog gewoon door. Er is vooraf scherp gekeken wat wel en wat niet kan. Er zijn maatregelen en voorwaarden vastgesteld, wat geresulteerd heeft dat deze ondanks de aanscherping nu toch gewoon door kunnen gaan. De deelnemers houden zich hieraan en ook de controle blijft scherp, bang dat ook nog het laatste stukje ontspanning hun zal worden afgenomen. Of het echt allemaal voldoende is zal de tijd moeten leren. Bij de eerste de beste twijfel kan het over zijn. Ook de biljarters gaan nog gewoon door, kritisch kijkend naar zichzelf en naar anderen. Blijf ondanks alles in beweging ga wandelen, fietsen of thuis aan de gang met enkele simpele hulpmiddelen, maar let op! Kijk bij Meer Bewegen Voor Ouderen elke woensdagmiddag. Ook mensen met een kleine beurs hoeven niet aan de kant te staan, de gemeente Katwijk staat voor u klaar. Meer hierover op www.aobk.nl