Collecte Woord en Daad

digitaal n In verband met het Corona virus en de veiligheid voor een ieder, collecteert Woord en Daad dit jaar helaas niet langs de deur. Wel heeft Woord en Daad een digitale collectebus ontwikkeld. www.woordendaad.nl > collecte > collecte-comite-katwijk

Op deze manier kunnen mensen digitaal doneren voor het project van comité Katwijk: toekomst voor straatkinderen in Addis Abeba (Ethiopië) door opvang, het geven van voedsel, hulp en onderwijs als basis voor een toekomst zonder armoede.

In Addis Abeba leven meer dan 11.000 kinderen op straat. Onze partnerorganisatie Hope for Justice vangt deze kinderen op in opvangcentra, waar ze naast onderdak en voedsel ook (psychologische) hulp krijgen om uiteindelijk weer terug naar huis te kunnen.

Ook het werk van Woord en Daad wordt beïnvloed door het coronavirus. Wereldwijd heeft dit virus invloed op de hulpverlening. Hulp is nu meer nodig dan ooit.


Vogels trekken door Natuurcentrum

natuur n De komende weken staat het Natuurcentrum Katwijk in het teken van de vogeltrek.

Oktober is de trekvogelmaand bij uitstek, en door middel van informatiepanelen wordt speciale aandacht gegeven aan dit fenomeen. Een aantal karakteristieke trekvogels die in Katwijk kunnen worden waargenomen ‘vliegt’ door het Natuurcentrum.

Tot en met de herfstvakantie is het Natuurcentrum Katwijk geopend op donderdag van 16.00 tot 20.00 uur en op vrijdag, zaterdag en zondag van 12.00 tot 17.00 uur.

Bezoekers wordt verzocht de regels in verband met corona te respecteren.