Afbeelding
Foto: pr

Belevingsonderzoek centrum aan Zee

onderzoek n Deze maand wordt in opdracht van de gemeente door projectmanagementbureau Besso een belevingsonderzoek gehouden onder bewoners, winkeliers en bezoekers van het centrum in Katwijk aan zee.

Thema’s waar vragen over gesteld worden zijn het autogebruik, fietsen, fietsparkeren en de verkeersveiligheid in het winkelgebied. De uitkomsten van dit onderzoek moeten inzicht geven hoe de herinrichting van het winkelgebied wordt ervaren en welke ideeën en/of verbeterpunten er nog zijn. Het onderzoek start met straatinterviews op donderdag 8 oktober met bezoekers en omwonenden van het winkelcentrum.

Vanaf maandag 12 oktober is de vragenlijst ook digitaal beschikbaar voor inwoners op www.katwijk.nl/onderzoekcentrum. In 2018 is de nieuwe inrichting van het centrum van Katwijk aan Zee gereedgekomen (Project Parkeervrije Pleinen en Princestraat). Met de komst van de parkeergarage aan de Boulevard en de herinrichting is het winkelgebied autovrij geworden.

Op donderdag 8 oktober, zaterdag 10 oktober en donderdag 15 oktober worden straatinterviews gehouden op de volgende locaties in het centrum van Katwijk aan Zee: Andreasplein en PrincestraatVoorstraat en BadstraatTaatedam en EmmapleinNoordzeepassage.

De enquête wordt schriftelijk verspreid onder bewoners en winkeliers van het kernwinkelgebied. Bent u bewoner of winkelier van het kernwinkelgebied, dan ontvangt u de vragenlijst voor 12 oktober in de brievenbus.


Vanaf 12 oktober t/m 1 november is de online vragenlijst in te vullen op www.katwijk.nl/onderzoekcentrum Planning De uitkomsten van het Belevingsonderzoek worden naar verwachting begin november 202o afgerond en aangeboden aan het College. Daarna worden de uitkomsten gedeeld met de gemeenteraad.


Alzheimer Café                                via RTV Katwijk Radio

radio n Het Alzheimer Cafe is de plek in Katwijk waar alles rondom dementie bespreekbaar is voor cliënten, familieleden en iedereen die met dementie te maken heeft. In verband met de Coronamaatregelen is het Alzheimer Café te beluisteren via de radio. In plaats van een fysieke bijeenkomst in de Zwanenburg. I.s.m. RTV Katwijk laat de werkgroep van het Alzheimer Café de programmering gewoon doorgaan.

Op woensdag 14 oktober om 18.00 uur vertelt Mirjam de Wit over veiligheid in om het huis bij dementie. Mirjam de Wit werkt als ergotherapeute bij Ergotherapie Katwijk.

Als u of een van uw geliefden de diagnose dementie krijgt zijn aanpassingen onvermijdelijk. Zeker als u het gewone dagelijkse leven zo lang mogelijk wil laten doorgaan. Wat is er bijvoorbeeld nodig om zo lang mogelijk thuis te kunnen wonen en zelfstandig u gang te gaan? Ergotherapeute Mirjam de Wit legt uit welke aanpassingen u zelf al thuis kunt doen en welke hulpmiddelen nuttig zijn en hoe u deze zaken regelt.


Net als in een gewone Alzheimer Café bijeenkomst wordt de gastspreker geïnterviewd. Deze keer door Gerard Bol van RTV Katwijk. En net als in een gewone bijeenkomst kunt u vragen stellen. Luisteraars kunnen naar de studio bellen om vragen te stellen aan Mirjam de Wit.

Alle fysieke Alzheimer Café bijeenkomsten in de Zwanenburg zijn tot 1 januari geannuleerd. Tot die datum worden deze bijeenkomsten vervangen door radio-uitzendingen. Deze zijn elke tweede woensdag van de maand te beluisteren van 18.00 tot 19.00 uur.


Harmonie Kids

Muziek n Harmonie Katwijk start donderdagavond 29 oktober 2020 weer met het project Harmonie Kids om kinderen kennis te laten maken met muziek.

Elke donderdagavond van 17.45 tot 18.45 uur wordt er muziek gemaakt onder leiding van dirigent Daniele Zamboni. Met BoomWhackers, pBones, zingen en nog veel meer! We spelen bekende en nieuwe liedjes en leren samenspelen met elkaar.

Start op donderdagavond 29 oktober om 17.45 uur. Elke donderdagavond tot 14 januari wordt geoefend voor het slotoptreden. De repetities en het concert vinden plaats in de ‘Kleine Joannes’, Kerkstraat 68 . Kosten € 15,00 per kind. Meld je snel aan via harmoniekatwijk.nl/kids of door te mailen naar kids@harmoniekatwijk.nl Vol = vol.