Tijdreizen in de bibliotheek

workshop n In de Kinderboekenweek die dit jaar over geschiedenis gaat, kun je op zaterdagmiddag 10 oktober tijdreizen in de bieb. Van 14.00 tot 15.15 uur geven we in de Makersplaets van de Hoofdbibliotheek de workshop Green Screen. Kinderen van 7 t/m 12 jaar leren onder begeleiding zichzelf in de geschiedenis te plaatsen. Hartstikke leuk en ook best een beetje spannend.

Tijdens de workshop Green Screen: ‘Tijdreizen in de bieb’ ga je terug in de tijd. Speel jonkvrouw of ridder in jouw eigen kasteel of wordt achterna gezeten door een enorme Dino.

Je gaat op zoek naar een foto of je maakt de foto zelf en met behulp van een Green Screen plaats je jezelf in die foto. Zo lijkt het net of je echt terug in de tijd bent geweest! Met deze moderne techniek komt de geschiedenis weer dichtbij en speel je zelf een rol in je eigen avontuur.

Meld je snel aan! Er kunnen maximaal 10 kinderen meedoen in de leeftijd van 7 t/m 12 jaar. Deelname: € 3,50 per persoon. Kaarten zijn te koop in de bibliotheekvestigingen in Katwijk, Rijnsburg en Valkenburg en via www.bibliotheekkatwijk.nl. Ga op de website naar de Kaartverkoop, kies de activiteit van je keuze en betaal met iDeal.


Muziekreis Israël

reis n Samen met de bekende muzikanten Hugo van der Meij en Hendrik van Veen organiseert ‘Tel Israël Travel’ van 23 mei tot 3 juni 2021 een unieke muziekreis door Israël. Thema van de reis is ‘Aan de hand van De Meester zingend door het Beloofde Land’.

Een indrukwekkende reis met als rode draad zang- en muziekmomenten op bijzondere en unieke locaties, waaronder de Tower of David. Daarnaast zijn er tal van prachtige excursies, waar alle tijd voor wordt genomen.

Gezien de onzekerheid van Covid-19 kan er zonder enige verplichting worden gereserveerd tot 1 maart. Zodra de omstandigheden het toelaten wordt er een voorlichtingsavond gehouden.