Iddo van der Giessen speelt in de Vredeskerk

Orgel n Het Batzconcert in de Vredeskerk te Katwijk aan Zee , Baljuwplein 1, wordt op vrijdag 9 oktober verzorgt door de jonge talantvolle organist Iddo van der Giessen. Aanvang 20.15 uur.

Van der Giessen verkreeg zijn Bachelor of Music aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag en studeerde tevens kerkmuziek. Via Masterclasses bij Jos van der Kooy en bij Hayo Boerema rondde hij zijn studie af met improvisatie. Naast zijn studie World Politics doet hij onderzoek naar de politieke context van 19e eeuwse programmamuziek samen met Geert Bierling – de bekende Doelen –organist te Rotterdam.

Voor dit concert speelt hij de befaamde Passacaglia van Bach; Koraal: ‘Allein in der Höh sei ehr’; Larghetto van Wesley’; Preludium in d van Reger; natabene de 5e Sonate van Guilmant en tenslotte een mooie bewerking over ‘Loof de Koning heel mijn wezen’.

Alles is te zien ook op het beamerscherm. In verband met corona kunt u zich aanmelden via Batzconcert@vredeskerkkatwijk.nl en via 06 28046348. De zitplaatsen zijn op voldoende afstand. De toegang bedraagt € 7,50. Men kan bij de ingang pinnen en contant betalen. De ruimte is groot genoeg om zittend iets te nuttigen. Jongeren t/m 14 jaar hebben vrij toegang.